- Vi går gjennom flere bygninger på den aktuelle gården og en naboeiendom nå for å forsikre oss om at det ikke er flere våpen og eksplosiver der, sier Wenche Johnsen ved Krimvakta.

Omfattende aksjon

Politiet og personell fra Forsvaret innledet en omfattende politiaksjon på en gård ved Svorkmo torsdag etter at de fikk melding om at en person der kunne oppbevare våpen og eksplosiver på en ureglementær måte. En mann ble pågrepet, om lag 30 skytevåpen ble beslaglagt og Forsvaret utførte flere spreninger på stedet.

- Dette er en eiendom som består av flere bygninger, og vi søker gjennom uthus og bygg i området for å være helt sikker på at det ikke finnes mer der som vi bør ha kontroll på, sier Johnsen til adressa.no.

Flere naboer har kritisert politiet etter at de torsdag og fredag ble detonert flere sprengladninger i området. Disse eksplosjonene har skremt naboer i området. Flere har klaget på at de ikke ble informert før politiet og Forsvaret detonerte eksplosiver funnet på stedet.

Politimester beklager

Politimester Nils Kristian Moe beklager lørdag kveld at folk har blitt skremt.

- Vi burde ha informert på en bedre og mer konkret måte, sier politimesteren. Han mener politiet ikke så konsekvensen av at politiaksjonen og at sprengningene skremte folk.

- I ettertid ser vi at vi helt klart skulle ha vært mer på offensiven både når det gjelder informasjon til befolkningen og til media. Det tjener samfunnet på, og det tjener vi på. Desverre ble det feil denne gangen, sier politimester Nils Kristian Moe.

Wenche Johnsen, ved Krimvakta, sier søndag formiddag at dersom det skulle vise seg at det blir behov for ytterligere detonasjoner på området, så vil publikum bli varslet om det.

Varetektsfengslet

Siktelsen mot den pågrepne mannen omhandler ulovlig oppbevaring av sprengstoff, våpen og ammunisjon.

Politiet opplyste til Adresseavisen fredag at det ble funnet omkring 30 lovlig ervervede og registrerte skytevåpen på mannens eiendom. Det ble også funnet dynamitt, ammunisjon og militære eksplosiver.

Lørdag ble mannen varetektsfengslet i to uker. I tillegg er mannen siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 219, som omhandler vold i nære relasjoner. Det er denne delen av siktelsen som var bakgrunn for politiets begjæring om varetektsfengsling.

- Begrunnelsen for det er fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Lars Lundlie.

Kjennelsen om varetektsfengsling i tingretten ble umiddelbart anket.

- Nå får vi vente på lagmannsrettens avgjørelse, som trolig kommer på mandag, sa forsvarer Torfinn Svanem lørdag ettermiddag.