Her finner du nypreparerte skispor

Selv om det høljer ned i lavlandet er det glimrende langrennsforhold mange steder i Trøndelag lørdag formiddag.

Saken oppdateres.

I Trondheim er det nå nypreparerte løyper i dag både i Granåsen, på Ranheim og i Bratsberg. Ved sistnevnte er  både fem og tikilometersløypa nypreparert lørdag formiddag.

På Ranheim er løypa Solemstjønna-Vassdalen nypreparert lørdag formiddag.

Her kan du også lese Adresseavisens oversikt over hvilke alpinanlegg som er åpne i helgen.

- Bruk gamle ski

Fra Granåsen var det lørdag morgen nyoppkjørt spor på 10,8 km Granåsen - Sørem. Det har også vært preparert flere andre løyper her tidligere i vinter.

Torsdag ble det ifølge facebooksiden Løypekjøring Granåsen og Nedre Bymarka kjørt opp løype til Saupstad. Fredag rapporteres det om løyper klare til blant annet Elgseterhytta. Men flere steder er det tynt med snø.

- Bruk gammelskia, er rådet.

Skiføre mange steder i Trøndelag

I Buvikmarka er ifølge nettsiden skisporet.no fire av fem løyper nypreparerte i formiddag.

LES OGSÅ: Indre strøk av Trøndelag fikk store snømengder siste døgn

I Orkdal er det lørdag nypreparert i Knyken skisenter. Der er både lysløypa og den 8,8 kilometer lange turløypa preparert. På Jervskogen i Malvik er også lysløype preparert lørdag og åpen for de som er sugne på en skitur.

I tillegg til disse er det skiforhold og preparerte løyper blant annet i Klæbu, Bjugn, på Hovin, Singsås, Soknedal, Rennebu, Resdalen, Holtålen, Budal, Innset, Oppdal, Tydal, Stugudal og Røros, ifølge skisporet.no.

Lenger nord i Trøndelag er det ifølge oversikten også greie skiforhold både i Hegra og Remarka i Stjørdal. Der var det gode forhold fredag. I Møssingdalen i Åsen rapporteres det om gode forhold etter mye snøfall denne uken. Også på Frol i Levanger, i Leksdal i Verdal, i Steinkjer, i Malm, på Namdalseid, på Høylandet, i Namsos og i Spillumsmarka, er det nypreparererte løyper.

Ved Grong skisenter kunne Ola A. Seem fredag fortelle at de har en sløyfe på 3 km med langrennsspor som ble forberedt med kunstsnø før mildværet kom.

Har holdt åpent lenge

På Selbuskogen ved Fv. 705, mellom Stjørdal og Selbu, er det også gode skiforhold. Her åpnet den første sløyfa på tre kilometer allerede 9. november i år, med både kunst- og natursnø. Nå er en rekke løyper preparert

Allerede i midten av november kunne du lese om at skistjernen Petter Northug trente på gode snøforhold i Grova i Meråker. Han gikk ut med skarp kritikk av Trondheim kommune, som ikke greide å sørge for skiforhold i Granåsen, selv om det fantes snø.

Lørdag formiddag er det nypreparerte løyper og gode forhold i Grova-området og mellom Grova og Fagerlia. En rekke løyper i området er preparerte.

På forsiden nå