Ga bort prispengene

Stein Vanebo valgte Barne- og ungdomsklinikken ved St. Olavs Hospital da han skulle gi bort prispenger.

Prispenger: Her er Stein Vanebo på vei til Barne- og ungdomsklinikken ved St. Olavs hospital for å overrekke prispengene Trondheim Concert mottok tidligere i høst. Randi Strøm Jenssen mottok prisen på vegne av sykehuset. Bak fra venstre Kjell Bjarne Helland, Sør-Trøndelag idrettskrets, Bengt Eidem og Eli Flakne, begge Trønderenergi. 

Saken oppdateres.

- Det de gjør er bare helt fantastisk. De tilbyr så mye mer enn bare en sykeseng, sier Vanebo.

Fredag besøkte han sykehuset for å viderebringe en sjekk på 20 000 kroner som Trondheim Concert fikk tidligere i høst da de ble vinner av årets samspillspris. Kriteriet for pengegaven er at denne skal gis videre til en mottaker som gjør en forskjell for hele regionen.

LES OGSÅ: Trodde han skulle på kaffebesøk, fikk pris

- De mest sårbare

- Vi hadde et Skype-møte i Trondheim Concert etter at vi hadde fått prisen, og da sa vi vel i munnen på hverandre at barneklinikken burde få pengene. Dette er en avdeling som har betydd så mye for både barn og ungdom, foreldre og besteforeldre. De som jobber der møter de mest sårbare, og det gjør de på en måte som gir inntrykk. Jeg har vært der selv et par ganger, når jeg har blitt bestefar. Siste gang var jeg på besøk midt på natta for å besøke mitt nye barnebarn, forteller Vanebo.

- Og nå skal pengene brukes på å gi barn og unge musikkopplevelser?

- De har et godt musikktilbud fra før. Jeg er sikker på at de som jobber på avdelingen, vet hvordan pengene kan komme best til nytte. Noe av dette vil bli brukt til å kjøpe julegaver til de som ikke kommer seg hjem til jul. I tillegg er det nok behov for penger til både kinobilletter og Pirbadet fremover. Jeg tror de har nok å bruke pengene på, sier Vanebo.

LES OGSÅ: Her kan Trondheims nye rockescene ligge om ett år

Overrasket

Samspillsprisen er en pris som deles ut av Trondheim kommune, Sør-Trøndelag fylkeskommune, Næringsforeningen i Trondheimsregionen, Sør-Trøndelag idrettskrets og Trønderenergi. Prisen deles ut til personer, organisasjoner eller bedrifter som har evnet å få til et samspill mellom idrett, kultur, offentlig virksomhet og næringsliv. Rosenborgs Tove Moe Dyrhaug var den første vinneren av prisen i fjor.

LES OGSÅ: Fikk pris for sine evner som lagspiller

Vanebo skulle på et møte hos Trønderenergi for å snakke om strømforsyning til en ny konsertarena da han ble overrakt prisen av kulturminister Linda Hofstad Helleland.

- Dette var en glitrende kandidat og en suveren vinner. Stein betyr veldig mye for det som skjer på kultursiden og er med å gi oss publikum fantastiske konsertopplevelser. Det at han klarer å samspille med idretten – til og med betale idrettslagene for å stille opp og hjelpe til – er helt fantastisk, sa Helleland da hun delte ut prisen.

På forsiden nå