Her laver snøen ned

Det nye året startet med mye snø og vind for skifolket i Oppdal.

Kun de nederste bakkene i Oppdal skisenter er åpne 1. nyttårsdag på grunn av for sterk vind lenger oppe.  Foto: Bård Sande

Saken oppdateres.

Oppdal skisenter har hatt åpent hver dag siden 19. november. 1. nyttårsdag var intet unntak.

- Det startet så fint i dag med snø og rolige forhold, men nå er det så mye vind at bare de nederste løypene kan holdes åpne, forteller daglig leder ved Oppdal skisenter, Arnulf Erdal.

LES OGSÅ: Tviler på hele Gråkallen vinterpark

- Rart julevær

I romjula har det vært godt med gjester i skibakken selv om de har måttet tåle store værvariasjoner.

- Det har vært et veldig rart julevær her. Vi har hatt alle varianter, og stormen Urd var jo også innom oss. Spesielt var det også den dagen vi hadde åtte plussgrader, forteller Erdal.

SE OGSÅ: Knall og fall i Vassfjellet

Lang sesong igjen

Når jule- og nyttårsgjestene reiser hjem skal produksjonen av kunstig snø gjenopptas i bakkene.

- I dag er det kun åpent i Stølen og Vangslia på grunn av vinden, men flere bakker ligger klare lenger opp. For å få ferdig hele anlegget må vi hjelpe til med snøkanoner. Men det er jo veldig bra at det nå kommer skikkelig med natursnø i tillegg. Vi har jo tross alt fire-fem driftsmåneder igjen av sesongen, avslutter Erdal.

Dette webkamerabildet fra Vassfjellet gir skifolket håp om snarlig aktivitet der også.   Foto: Skjermdump/vassfjellet.com

 

Vassfjellet skisenter er for tiden stengt. De hadde åpent i en periode før jul, men mye av snøen har regnet bort. Nå håper de på kuldegrader og snø.

«Vi regner med å åpne igjen i løpet av de første dagene i 2017», skriver de på sin hjemmeside.   

På forsiden nå