Mann pågrepet etter væpnet aksjon

En mann er pågrepet og en kvinne er innbrakt til Trondheim politistasjon etter en væpnet aksjon i Skaun.

Saken oppdateres.

En mann i midten av 30-årene er pågrepet mistenkt for å ha befatning med et innbrudd hos en bedrift i Skaun natt til mandag. Mannen er ifølge politiet tidligere dømt for vold mot polititjenestemenn.

Derfor valgte politiet å bevæpne seg da han skulle pågripes mandag kveld.

- Samarbeidet fint

- Jourhavende jurist besluttet ransaking og pågripelse av personen i forbindelse med en vinningssak. Politiet gikk bevæpnng fordi den mistenkte tidligere har vært bevæpnet og har utøvd vold mot politiet, operasjonsleder Øyvind Sagen ved Trøndelag politidistrikt.

- Denne gangen samarbeidet han fint med politiet og ble pågrepet uten dramatikk. Våpen er ikke blitt benyttet under aksjonen, sier Sagen.

Sak gjennom hele dagen

Saken startet altså med et innbrudd hos en bedrift i Skaun som politiet fikk melding om klokken 07.25 mandag. Utpå ettermiddagen, klokken 14.43, stoppet lokalt politi en bil i en kontroll i Orkanger. De fattet mistanke om at bil kunne ha vært brukt i forbindelse med innbruddet og dette ledet dem etterhvrt til adressen i Skaun.

Ifølge politiadvokat Bente Bøklepp ble det satt i gang en væpnet aksjon i 17-tiden.

Også en 19 år gammel kvinne ble innbragt og avhøres. Hun er mandag kveld ikke siktet.

- Vi må få svar på en del spørsmål før vi vet hvilken status hun har i saken, sier krimvaktleder Ole Devle ved Sentrum politistasjon.

Det var Avisa Sør-Trøndelag som først omtalte saken. De fortalte at det var væpnede politifolk ved en bolig i Skaun. Ambulanse var også på stedet.

Vurderer fengsling

De to involverte personene kom til Krimvakta like etter klokka 21.00 mandag kveld.

Jourhavende jurist Bøklepp ønsker ikke å gå ut med hva mannen er siktet for ennå.

- Vi er midt i en etterforskning, og det eneste jeg kan si er at det er vinningskriminalitet. Vi må gjøre flere undersøkelser før vi kan si noe mer om forholdet, sier hun.

Mannen og kvinnen vil bli forsøkt avhørt i kveld eller i morgen. Det blir tatt løpende vurdering om varetektsfengsling forteller Bøklepp.

På forsiden nå