Mannen var først siktet for grov kroppsskade etter at hans venn Geir Åge Humstad (38) døde etter et slagsmål i Bjugn. Søndag skrev Fosna-Folket at 38-åringen er tiltalt for forsettlig drap.

Ifølge påtalemyndigheten skal tiltalte ha kvalt 38-åringen til døde.

«Med armene, hendene og/eller kneet etablerte han et press mot halsen til Humstad og/eller slo ham med stor kraft mot siden av halsen. Humstad døde på St. Olavs Hospital senere samme dag av skader i hjerne etter surstoffmangel», går det frem av tiltalen, som er tatt ut av statsadvokat Kaia Strandjord etter ordre fra riksadvokaten.

- Handlet i nødverge

Den tiltalte, som har hevdet at han handlet i nødverge, fikk forkynt tiltalen rett før helgen.

- Min klient opprettholder forklaringen sin fra tidligere, sa forsvarer Jon Reidar Aae til Adresseavisen søndag kveld.

I tidligere avhør har tiltalte forklart at Humstad kom mot ham med en kniv som han prøvde å parere, og at han da falt bakover og slo hodet. Tiltalte har også forklart at han fikk en stikkskade i halsen i basketaket.

Meldte om slåsskamp

Men politiet mener at tiltaltes forklaring ikke stemmer overens med det obduksjonen viste.

I fengslingskjennelsen fra januar går det frem at skadebildet som den foreløpige obduksjonsrapporten beskriver, stemmer med stump vold og jevnt press mot halsen, for eksempel ved halsgrep.

- Stump vold har min klient erkjent, fordi han slo han som angrep ham i halsen. Han erkjenner ikke å ha tatt kvelertak, som politiet mener og rettsmedisinerne antyder i både den foreløpige og endelige obduksjonsrapporten, sa advokat Aae den gang.

Det var natt til 10. oktober i fjor at Trøndelag politidistrikt meldte om en slåsskamp i Elgfaret i Botngård. Da politiet ankom leiligheten fant de den tiltalte og Humstad bevisstløs. 38-åringen døde senere på St. Olavs Hospital av skadene.

Det er satt av fem dager til rettssaken som starter i Fosen tingrett 20. mars.