Karianne Tung ny Ap-leder i sør:

- Vi har vært gjennom en krevende tid

Karianne Tung skal lede fylkespartiet i det som har blitt en svært turbulent periode for Sør-Trøndelag Ap. I nordfylket er Anne Marit Mevassvik på topp.

To nye ledere: To menn er byttet ut med to kvinner for de to trønderske fylkeslagene til Ap. Til venstre Anne Marit Mevassvik, til høyre Karianne Tung.  Foto: Leikny Havik Skjærseth

Saken oppdateres.

Etter at Rune Olsø trakk seg tirsdag, har det vært helt åpent hvem som blir leder i Sør-Trøndelag Ap. Valgkomiteen har siden onsdag jobbet på spreng for å utarbeide en ny innstilling til valget.

Takker for tilliten

Lørdag formiddag ble det klart at Karianne Tung er ønsket på topp av lista, og få timer senere var hun endelig valgt som leder. Tung fikk stående applaus fra salen.

- Jeg takker for tilliten og går ærefullt til oppgaven. Vi har vært gjennom en krevende tid. Nå skal jeg sammen med det nye styret vise oss tilliten verdig. Nå ser vi fremover, sier Tung.

- Vi har mye som står på spill dette året. En god skole til alle barn og et helsevesen som ivaretar deg uavhengig av lommeboka skal vi fortsette å jobbe for. Trøndelag Arbeiderparti har mye å jobbe for. Vi skal sikre fem mandater i Sør-Trøndelag. Jeg gleder meg til å bidra til at landet får ny regjering i høst med Jonas som statsminister, sier Tung.

Karianne Tung i samtale med fylkesråd Terje Sørvik fra Nord-Trøndelag under fylkesårsmøtet lørdag formiddag.   Foto: Leikny Havik Skjærseth

Vaag som nestleder

Ståle Vaag er gjenvalgt som nestleder. Per Olav Skurdal Hopsø er gjenvalgt som studieleder og leder av kvinnenettverket blir Marit Bjerkås. Hanne Moe Bjørnbet, leder i Trondheim Ap, er styremedlem.

- Det var en enstemmig komité og innstillingen er godt forankret, sier Kirsti Leirtrø, som ledet valgkomiteen siden Eva Kristin Hansen er sykmeldt.

Lederen som blir valg senere lørdag ettermiddag sitter til konstitueringen av nytt fylkesting 1. oktober.

Ledet arbeidet: Kirsti Leirtrø jobbet på spreng helt frem til lørdag formiddag for å finne en samlende kandidat til ny toppleder.  Foto: Leikny Kristine Havik Skjærseth

Mevassvik på topp i nord

I Nord-Trøndelag Ap er fylkesrådsleder Anne Marit Mevassvik valgt som ny leder etter Bjørn Engen.

- Det er en oppgave jeg ser veldig frem til. Nå har vi samlet troppene og er klare for valg, sier Mevassvik.

På topp: Terje Sørvik er valgt som nestleder og Anne Marit Mevassvik er valgt som leder av Nord-Trøndelag Ap. Til venstre er fylkespolitiker May Britt Lagesen og til høyre er stortingskandidat Jorid Nordmelan.  Foto: BERIT BAUMBERGER

Det er klart at Sør- og Nord-Trøndelag Ap skal danne et felles interimstyre med 12 medlemmer. De skal såkalt konstituere seg selv, men det er fremdeles uklart lørdag ettermiddag om det nye styret skal møtes i dag og om de eventuelt velger en leder.

Styret for Sør-Trøndelag

Leder: Karianne Tung, Rissa

Nestleder: Ståle Vaag, Hemne

Studieleder: Per Olav S. Hopsø, Melhus

Leder kvinnenettverket: Marit Bjerkås, Rennebu

Styremedlemmer:

Hanne Mo Bjørnbet, Trondheim

Torun Bakken, Rissa

Berit Flåmo, Frøya

Siri Grøttjord, Skaun

Are Hilstad, Meldal

Hans Vintervoll, Røros

Edvin Helland, Trondheim


Styret i nord

Leder: Anne Marit Mevassvik, Overhalla.

Nestleder:Terje Sørvik, Vikna.

Styremedlemmer:

May Britt Lagesen, Steinkjer

Joar Håve, Stjørdal

Bente Estil, Lierne

Bjørn Iversen, Verdal

Tone Våg, Snåsa

Leder i studieutvalget: Bjørn Engen, Namsos

Leder i kvinnenettverket: Ann Inger Leirtrø, Stjørdal


På forsiden nå