Nå har hyttene på fjellet fått postadresse

Det holder ikke lenger å adressere posten til «den røde hytta ved den krokete furua»

Posten skal fram, også i påska. Til venstre: Odd Jørgensen, distribusjonsleder i Selbu og Tydal. Til høyre: Leif Østvang, distriktssjef i Posten Sør-Trøndelag.  Foto: Posten

Saken oppdateres.

Alle hyttene i de store hytteområdene i fjellet i Sør-Trøndelag har nå fått postadresse. Det gjelder hyttene i Røros, Oppdal og nå sist Tydal.

Imidlertid er det ikke alle som bruker postadressen. Dette fører til problemer for Posten, når aviser skal omadresseres til hytta i påskeferien.

LES OGSÅ: Her kan du få påskehytte for 200 kroner døgnet

- Det er mange, særlig trondheimsfolk som omadresserer avisene sine til hytta i ferien. Tidligere sorterte vi posten vår lokalt. Når postbudet vårt sorterte og leverte, fant han fram til «den røde hytta ved den krokete furua». Men nå blir posten sortert i Trondheim, og hvis folk ikke bruker postadressen til hytta, får vi ikke treff i registeret vårt, sier Leif Østvang som er distriktssjef for distribusjon i Posten i Sør-Trøndelag.

LES OGSÅ: Bygger utleiehytte i en tretopp i Soknedal

I dag har Østvang og distribusjonsleder Odd Jørgensen levert ut brev i postkassene i Tydal der de oppfordrer hytteiere om å omadressere avisa si til hyttas postadresse.

- Vi har områder med 200 postkasser på en plass. Hytta kan være fire kilometer unna, men likevel må de bruke postadressen. Hvis folk adresserer riktig, kommer avisa fram, sier Østvang.

LES OGSÅ: Oppdal er den klart største hyttekommunen

På forsiden nå