Mann ba om hjelp - fant 100 katter

Kvinnene dro ut for å fange en kattekoloni på rundt 50 katter. De fant 100.

Da jentene kom til stedet fant de rundt 100 katter. Her er noen som ble fanget.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

- En mann ringte oss. Han ville ha hjelp. Da vi kom til stedet torsdag var det katter overalt, forteller Sunniva Fosse.

Hun er leder for organisasjonen som heter Myas omplassering av dyr.

Flere avlivet

- Vi trodde det var rundt 50 katter der. Da vi kom dit fant vi 100. Vi tok med 25 til dyrelegen på Støren. De fleste ble avlivet. Mannen som hadde matet kattene skulle ha noen selv, men ennå er det i hvertfall 30-40 katter igjen på stedet og noen hos dyrlegen som trenger et hjem, forteller Fosse.

Les også: Store problemer med kattekolonier

- Ute av kontroll

Hun forteller at personen som har matet en del katter, ufrivillig har fått besøk av flere og flere dyr. Til slutt skal det ha kommet fullstendig ut av kontroll. Da ringte han Myas.

- Vi brukte mye av dagen i går til dyrlegen. Når vi mottar melding fra folk som vil omplassere dyr, forsøker vi å finne nye hjem til dem eller vi tar dem inn til dyrlege, sier Fosse som driver Myas sammen med Jeanette Stokke og Mette Esaissen.

- Folk kvitter seg med kattene

Fosse venter en hektisk tid fremover.

- Det går mot sommer. Folk skal ut og reise. Da kvitter de seg med kattene. Vi har nå 30 fosterhjem og rundt 60 katter vi prøver å omplassere. Nå må vi ut til folket og be om hjelp for å finne foster- eller adopsjonshjem til dyrene, sier Fosse.

Les også: - Et uverdig liv for en katt å bo på en søppeldynge

Hun forteller at det hver dag dukker opp nye katter som bør omplasseres.

- Blir helt matt

«Det er snart sommerferie og ti fosterhjem skal på ferie og dette gjør at vi ikke kan ta inn flere fra kolonien fordi vi må bruke de ledige fosterhjemmene på de kattene som må flyttes. I dag føles det rett og slett nytteløst og alle skal ha kattunger. Vi blir helt matt av alle disse kattene å prøver å hjelpe så godt vi kan med vi klarer det ikke uten fosterhjem. Mange flere katter kommer til å bli avlivet den nærmeste tiden fordi det ikke er noen plass å gjøre av dem og det er rett og slett for ille at kattene skal da miste livet fordi enkelte ikke har klart å kastrere. Til dere som yngler kattunger så slutt med det» Er Myas klare melding på deres Facebookside.

Viser frem katter lørdag

Lørdag er Myas tilstede på Øya-dagen på Øya landbruksskole.

- Da skal vi snakke om kattehold og vise frem noen av kattene som trenger hjem. Helga etter skal vi ha stand på katteutstillinga Scandinavian winner show som holdes på Scandic Lerkendal, forteller Fosse.

Les også: Roger er 20 år og gatas sjef

Sunniva Fosse er leder for organisasjonen som heter Myas omplassering av dyr.  
    
      (Foto: Privat)

Sunniva Fosse er leder for organisasjonen som heter Myas omplassering av dyr.   Foto: Privat

Personen som har matet en del katter, ufrivillig har fått besøk av flere og flere dyr. Til slutt skal det ha kommet fullstendig ut av kontroll. Her er en av kattene som ble fanget. 
    
      (Foto: Privat)

Personen som har matet en del katter, ufrivillig har fått besøk av flere og flere dyr. Til slutt skal det ha kommet fullstendig ut av kontroll. Her er en av kattene som ble fanget.  Foto: Privat

På forsiden nå