Skatteetaten har nå sendt ut 289 000 purringer til eiere av kjøretøy her i landet som ikke har betalt årsavgift. Nesten 27 000 av disse er trøndere. Til sammen skylder trønderne staten 59,9 millioner kroner.

Kan bli trukket i lønn

De som nå har fått purring har enten ikke betalt eller betalt for sent.

- I begge tilfeller må de nå betale tilleggsavgift. Fristen for å betale er 10. mai. Etter det vil Statens innkrevingssentral kreve inn ubetalte krav fra den som eide bilen 1. januar i år. Det betyr at eier kan få tvungen trekk i lønn eller trygd, opplyser kommunikasjonsrådgiver Linn Herredsvela i Skatt Midt-Norge.

I siste instans blir bilen begjært avskiltet.

Nedgang i Trondheim

I Trondheim kommune er det sendt ut cirka 8000 purringer. Det er en nedgang på 1000 purringer sammenlignet med 2016. Totalt skylder norske kjøretøyeiere 733 millioner kroner. Årsavgiften gir staten en årlig inntekt på cirka 10 milliarder kroner.

Årsavgiften endrer navn

Neste år endrer årsavgiften navn til trafikkavgift og skal kreves inn av den enkelte kjøretøyeiers forsikringsselskap. Dette er bestemt av Stortinget.

«Avgiften vil komme i tillegg til din forsikringspremie til forsikringsselskapet og betales på samme faktura som forsikringen», står det på regjeringen.no.