Mann pågrepet etter skyteepisode i Tydal

Skuddoffer behandles ved St. Olavs Hospital.

Mistenkt mann lå og sov i hytte da væpnet politi kom for å arrestere ham.

Saken oppdateres.

- Den siste av de vi mener var involvert ble pågrepet i ei hytte inne i fjellet. Det skjedde uten dramatikk, sier operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

LES MER: Ordfører beskriver situasjonen som dramatisk for den lille bygda

Pågripelsen skjedde i 01.15-tiden. Da hadde det gått sju timer siden nødetatene ble varslet om at en mann i 60-årene var skutt med rifle i Tydal.

Store styrker lette mandag kveld etter den antatte gjerningsmannen i Tydal.  Foto: Erling Skervold

Hytta hvor mannen ble pågrepet ligger en halvtimes kjøretur med skuter unna bilvei, sier Volden.

- Har dere funnet noe våpen?

- Det kan jeg ikke kommentere foreløpig. Det gjenstår mye etterforskning i denne saken.

Så skyteepisoden

Politiet har tatt hånd om snøskuteren mannen brukte til å stikke av med. De har også kontroll på de to vitnene som skal ha sett skyteepisoden.

SE VIDEO: - Vi har muligens en farlig mann her

- De er under transport til politihuset og har fortsatt status som vitner. Etter hvert som etterforskningen skrider frem, kan statusen til de involverte endre seg, sier Volden.

Store politistyrker ble satt inn i søket etter mannen mandag kveld og natt til tirsdag.

Politihelikopteret fra Oslo mellomlandet i Røros før det ankom Tydal.  Foto: tore østby/røros nytt

- Vi vet identiteten på vedkommende, og mye tyder på at de to partene vet om hverandre. Den andre er kjørt til St. Olavs Hospital med skuddskade. Han er heldigvis ikke kritisk skadd, sier innsatsleder Erik Bang Danielsen.

Han forklarer at den antatte gjerningsmannen lå og sov da politiet kom frem til hytta. Ifølge Bang Danielsen var mannen tydelig beruset.

- Det var to andre personer til stede da det skjedde. Vi har kontroll på dem, og de betraktes som vitner. Vi mener at de har sett hendelsen.

Ga førstehjelp

Nødetatene ble først varslet om skyteepisoden i Tydal via AMK-sentralen klokken 18.10 mandag. Politiet fryktet at mannen som sto bak var bevæpnet og ustabil, og pressefolk og andre som befant seg i nærheten av hyttefeltet ble bedt om å forlate området.

- Vi tror vi vet hvem han er, men vi vet ikke hvor han befinner seg, sa lensmann John Paulsen om gjerningsmannen mandag kveld.

Personell fra Fjellredningen Tydal var på vei inn til åstedet mandag.  Foto: håvard haugseth jensen

Privatpersoner på stedet drev førstehjelp på mannen i en lengre periode, før helsepersonell ankom stedet like etter klokken 20.

Han skal da ha vært ved bevissthet. De meldte samtidig at han ble fraktet til St. Olavs hospital.

- Siden vi ikke har kontroll på antatt gjerningsmann, ber vi folk holde seg unna området. Vi ber om dette av hensyn til sikkerhet, sa operasjonsleder Ebbe Kimo kort tid etter aksjonen var i gang.

Politiet opplyste klokken 19 at den antatte gjerningsmannen forlot stedet etter skytingen.  Foto: Erling Skjervold

På forsiden nå