Politiet vil ha drapssiktet fengslet i nye fire uker

27-åringen, som er siktet for å ha drept kameraten Råger Holte, ber nekter straffskyld og ber om å bli løslatt.

Råger Holte ble funnet død 25. januar. I dag fremstilles hans kamerat for fengsling for sjette gang. Han er siktet for drapet. 

Saken oppdateres.

Råger Holte (38) ble funnet død i boligen sin på Ler i Melhus onsdag 25. januar, og kameraten ble pågrepet noen timer senere. Torsdag morgen ble 27-åringen fremstilt for fengsling for sjette gang siden han ble siktet for drapet. Dette skjedde i Sør-Trøndelag tingrett. Dommeren han nå trukket seg tilbake for å skrive kjennelse.

Mener det er fare for gjentagelse

Politiadvokat Kari Bjørsnøs ved Trøndelag politidistrikt opplyste onsdag at hun begjærer den siktede varetektsfengslet i nye fire uker.

- Vi mener det foreligger gjentagelsesfare, sa politiadvokaten til Adresseavisen.

Dette var også påtalemydighetens begrunnelse under sist fengslingsmøte i Sør-Trøndelag tingrett. Da fikk politiadvokaten medhold i det.

Advokat Arve Opdahl er her på vei inn i torsdagens fengslingsmøte i Ler-saken. Klienten er siktet for drap, og vil løslates. Politiadvokat Kari Bjørsnøs ber om ytterligere fire uker i varetekt. 

 

I kjennelsen viste retten til at siktede i 2012 ble dømt i en alvorlig voldssak, og at han så sent som i 2016 ble tiltalt for nye voldshandlinger. Mannen skulle egentlig ha møtt som tiltalt for voldsbruk og trusler i en straffesak i februar, men denne saken ble utsatt.

LES OGSÅ: Politiet går fra dør til dør etter drapet på Ler

- Slo medinnsatt i luftegården

Retten begrunnet sist fengsling med blant annet at mannen skal ha utøvd vold mot en annen innsatt i Trondheim fengsel.

- Siktede er anmeldt for å ha slått en annen innsatt i ansiktet. Dette skjedde i luftegården i Trondheim fengsel 28. mars. Vi fikk anmeldelsen nylig, sa Bjørsnøs til Adresseavisen da forrige fengslingsmøte var ferdig.

«Retten finner at dette underbygger at siktede har en lav frustrasjonsterskel og lav terskel for å ty til vold», het det i kjennelsen. Dommeren konkluderte deretter med at det var sannsynlighetsovervekt for at 27-åringen ville begå nye voldslovbrudd om han ble løslatt. Siktede ble derfor fengslet i fire uker - en periode som gikk ut i dag.


Ler-drapet

Onsdag 25. januar fikk politiet melding om at en livløs person var funnet i en bolig på Ler i Melhus.

  • 38 år gamle Råger Holte ble deretter erklært død på stedet.
  • Påtalemyndigheten mener han ble stukket over hundre ganger med en bajonett.
  • Holtes kamerat (27) er tiltalt for forsettlig drap, og rettssaken startet mandag 16. oktober. Han nekter straffskyld.
  • En 43-åring fra Melhus og en tredje mann var i en periode siktet i saken. Sakene mot disse blir henlagt som «intet straffbart forhold anses bevist» av riksadvokaten.

LES OGSÅ: Arrangerte minnestund for sin drepte venn på Ler

- Drap skjedde med bajonett

Avdokat Arve Opdahl, som forsvarer den siktede 27-åringen, opplyste i går at klienten nekter straffskyld for drap, og at han begjærer seg løslatt.

Onsdag ble det kjent at politiet mener at Holte ble drept av flere stikk med en bajonett.

- Vi mener avdøde ble drept med en bajonett. Han hadde flere stikkskader på overkroppen, og vi mener at stikkskadene var dødsårsaken, sa Bjørsnøs.

På forsiden nå