Politiet skriver på Twitter søndag kveld at kraftig regnvær har ført til akutt oversvømmelse på Kvål i Melhus.

Far Rune og sønnen Kristoffer Svorkås har huset fulllt av vann. Foto: Håvard Haugseth Jensen

Litt etter klokken halv ett natt til mandag skriver politiet på Twitter at sju hus er bekreftet evakuert. Politiet skriver videre at det er flere hus der de ikke har fått kontakt med huseierne. Trolig har disse evakuert på eget initiativ.

Området som er rammet heter Bennavegen og ligger på vestsiden av Gaula.

I tillegg til oversvømmelsene forteller øyenvitner til Adresseavisen om flere leirskred i området.

Se video av oversvømmelsene her.

Mellom 40 og 50 evakuert

Det har blitt opprettet et mottakssenter for de evakuerte på en barnehage i Kvål sentrum. Foto: Håvard Haugseth Jensen

- Det foreløpige tallet på evakuerte er mellom 40 og 50 personer, sier politiets innsatsleder på stedet, Solveig Eide, til Adresseavisen like før halv to på natten.

Eide sier kommunen har opprettet et mottakssenter for de evakuerte på en barnehage i Kvål sentrum.

- Vi venter nå på at geologer skal komme for å gi en vurdering av hva som bør skje videre.

Det er meldt mer regn utover natten. Eide sier mannskaper fra kommunen, politiet, brannvesenet, helsevesenet og Sivilforsvaret er i området for å hjelpe til.

Klokken 2.26 natt til mandag opplyser politiet på Twitter at et større område er evakuert og at innbyggerne ivaretas av kommunen. Geologer har også kommet til området.

Store skader

Brannvesenet på stedet opplyste klokken 23.55 at ytterligere hus kan bli evakuert ut over natten.

Solveig Eide (øverst ved bordet) er innsatsleder på Kvål. I natt ble det satt krisestab ved Folkets hus. Der Sivilforsvaret, ambulanse, politi og kommunen er samlet. Det ventes også en geolog i løpet av natten. Foto: Håvard Haugseth Jensen

– Vi begynte å få inn meldinger sent søndag kveld, den første klokka 22.46, om at regnværet hadde ført til at bekker gikk over styr og førte til store vannmasser i et område rett sør for Kvål sentrum. Så fikk et hus slått inn vinduene av vannmassene, et annet hus er helt vasket ut og det er store skader rundt huset, som kan stå i fare, sier operasjonsleder Arnt Harald Aaslund til NTB.

Hjelper til med traktor

Johan Hokseggen (t.h.) er ute med traktoren for å hjelpe nødetatene med arbeidet. Foto: Håvard Haugseth Jensen

Johan Hokseggen bor i området.

- Jeg skal egentlig være evakuert, men jeg hjelper til med traktoren, sier Hokseggen til Adresseavisen cirka halv ett.

Han jobbet da med å gjøre veien fremkommelig for kjøretøy.

Hokseggen sier beboerne i lang tid har ønsket bedre sikring av elva.

- Der har vi holdt på med kommunen i vel 25 år nå. Senest i vår kom det en rapport fra Naturskadeavdelingen i kommunen, sier Hokseggen.

Vann gjennom huset

Rune Svorkås er blant dem som er rammet.

- Jeg er i huset fortsatt, men nå renner vannet rett gjennom her. Det er 20-30 centimeter over gulvet, sier Svorkås til Adresseavisen litt før klokken 23.30.

Anita Marie Hammer Foto: Privat

Anita Marie Hammer var på vei hjem fra Melhus da det begynte å regne, tordne og lyne.- Jeg bor på toppen, nær Bennavegen - hos oss er det ganske greit foreløpig. Vi bor der det er trygt, på berg. Men der er mye kvikkleire nede i dalen.- Da jeg skulle hjem måtte jeg ha hjelp for å komme over vannmassene. Det var jordestolper og store steiner i vegen, sammen med masse vann, forteller hun.

Også John Arild Berdal, som bor i området, forteller om store vannmasser.

- Jeg bor litt lenger opp i dalen, så jeg er ikke direktere rammet - men det er mange gårds- og grusveger i her og det er masse vann. Gangfelt er ødelagt og det er store mengder grus og pukk i vegene, fortalte han til Adresseavisen i 23.30-tiden.