Hentet inn reserveferje på Flakk - etter noen få turer streiket den

MF Sulafjord ble satt inn for å ta unna trafikken på sambandet Flakk-Rørvik torsdag kveld. Da den etter noen få turer fikk problemer, oppsto det kaos på ferjeleiet.

MF Sulafjord rakk ikke mange turer før den måtte repareres. Konsekvensen ble lange køer på fergesambandet Flakk-Rørvik.  Foto: Jens Petter Søraa

Saken oppdateres.

For det var mer enn en liten håndfull med trøndere som hadde tenkt seg over Trondheimsfjorden. Køen på ferjeleiet var ikke bare lang, den var også flere filer bred, da det i en lengre periode bare var én ferje som gikk mellom Flakk og Rørvik.

NB: Klokken 16.07 melder Fjord1 at strekningen driftes som normalt, med tre ferjer.

Mekanisk feil

MF Tresfjord hadde blitt tatt ut av sambandet, fordi den skulle på verksted. Det medførte for øvrig også problemer sist helg.  For at trafikken ikke skulle hope seg opp ble MF Sulafjord satt inn. Den rakk ikke mange turene før den måtte legge til kai igjen, og det på et kritisk tidspunkt på dagen. Ferjen måtte da sette kurs mot Rissa for å bli reparert.

- Den fikk problemer med ei luke ned til hoveddekk, og vi måtte derfor ta den ut av sambandet, forklarer operativ leder i Fjord1, Karsten Holm.

Det var lange køer på Flakk etter at reservefergen måtte tas ut av sambandet.  Foto: Kjell Evensen

 

Det gjorde at køen på Flakk bare ble større og større, for det var kun MF Korsfjord som i en periode på opptil fire timer gikk over fjorden. MF Glutra ble satt inn, men var ikke i drift på sambandet før rundt klokken 20.00 torsdag kveld. Det ble dermed en ekstra lang kveld både for bilister og ferjemannskap, som måtte få alle trygt over fjorden.

- Det tok litt tid, fordi vi blant annet måtte bemanne den. Det hjalp på da den kom i drift, men det var selvsagt lange køer der, da det bare hadde gått én ferje, fortsetter Holm.

LES OGSÅ: Erling filmet øyeblikket da fergelemmen deiset i havet

Raskt tilbake i drift

Han forteller at det ikke er snakk om store skader på MF Sulafjord, og han er derfor ganske sikker på at det skal være god nok kapasitet på ferjesambandet til helgetrafikken virkelig tar seg opp. 

- Tilstanden på ferjen er god den. Det er kun snakk om en mekanisk feil på en hydraulikksylinder, så det er sånt som kan skje. Vi regner med at den er tilbake i drift i løpet av fredag. Jeg har i hvert fall ikke hørt noe annet. Det er helg og finvær nå, så da vil vi ha tre ferjer på sambandet.

LES MER: To nye Fosenferjer fra 2019

Kapasiteten på sambandet er heller ikke hemmet etter ferjetrøbbelet. MF Glutra, som ble satt inn torsdag kveld, har bedre kapasitet enn MF Sulafjord, og vil derfor kunne ta med seg flere biler over fjorden.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå