Denne uka kjører Sommertoget gjennom Trøndelag

Sommerbåten er blitt til Sommertoget, og besøker flere steder i Trøndelag denne uka.

På den 8 uker lange reisen skal Sommertoget innom 17 fylker og stoppe ved 40 stasjoner.  Foto: Thomas Hellum/NRK

Saken oppdateres.

Denne sommeren har NRK byttet fra båt til tog i årets sakte-TV. I andre uke av den åtte uker lange reisen stanser Sommertoget på stasjoner i Trøndelag.

- Folkefest fra morgen til kveld

Fredag ankom toget Grong, og tirsdag stopper det i Hommelvik. Ordfører i Malvik, Ingrid Aune, lover folkefest fra morgen til kveld.

Ordfører i Malvik, Ingrid Aune, lover folkefest når Sommertoget kommer til kommunen.  Foto: Malvik kommune

 

- Dette blir som 1. og 17. mai på en gang! Stemningen er god, og det kommer til å bli mye folk. Jeg oppfordrer folk til å ta med seg det norske flagget, la bilen stå, og heller gå, sykle eller ta buss til Hommelvik stasjon. Her blir det noe for enhver smak!

Sommertoget er ventet å rulle inn på Hommelvik stasjon klokken 14.22 tirsdag, og blir møtt av lyden av korsang, marsjerende korps og jublende fremmøtte med ordføreren i spissen.

Det vil også være et kulturelt program på rådhusplassen, med revynummer og storband for å nevne noe. I tillegg arrangeres det årlige Amcar-treffet, som også ventes å sette preg på arrangementet.

- Vi har hørt rykter om at det også kommer amerikanske soldater for å feire 4. juli, deres nasjonaldag, forteller ordføreren.

LES OGSÅ: Når Kristine møter turister, tar hun de med til Festningen

Kirkekopi på perrongen

Onsdag formiddag går toget videre til Støren. Også her er det planlagt et stort program. Det blir sang med musikkorps og kor, og både Bør Børson, ordføreren og en pensjonert konduktør vil ønske toget velkommen til tonene fra «Et lite wienerbrød». I forberedelsene har både kulturavdelingen i kommunen, næringslivet og kirken jobbet tett.

- Vi har faktisk satt opp en minikirke her på perrongen. Støren kirke har nemlig 200-årsjubileum, forteller kultursjef og sommertoggeneral Anrnfinn Solem.

Størens Sommertog-general Arnfinn Solem avbildet foran kopien av Støren Kirke, som er laget for anledningen.  Foto: Midtre Gauldal kommune

Solem kan videre melde om stor begeistring blant innbyggerne.

LES OGSÅ: Disse bøkene bør du lese i sommer

- Håper at mange kommer

Siste stopp i Trøndelag er på Oppdal stasjon på torsdag. Her blir det dans og musikk, med lokale band og dansegrupper. I tillegg blir det hinderløype for de yngste, og Jernbanehistorisk forening skal ha utstilling med tog bygget av legoklosser.

- Dette er så absolutt noe folk gleder seg til og ser frem til, sier Ragnhild Plassen Vik ved Nasjonalparken Næringshage som har koordineringsansvaret denne dagen.

Ragnhild Plassen Vik håper så mange som mulig kommer til Oppdal Stasjon på torsdag. Toget er ventet å komme klokken 13.50.  Foto: Nasjonalparken Næringshage

Programmet er i stor grad basert på ønsker og tips fra innbyggerne selv. Oppdal Husflidslag skal være med Sommertoget fra Sokndalen til Oppdal.

- Husfliden skal også gjøre noe på selve stasjonen, men der er de litt hemmelighetsfulle, forteller Plassen vik.

På forsiden nå