14 kyr drept i togpåkjørsel

Opprydning foregår langs toglinja i en strekning på omlag én kilometer.

Saken oppdateres.

Natt til mandag ble 14 kyr påkjørt av tog på linja mellom Ulsberg og Berkåk.

- Dyrene skulle egentlig være på et beite omtrent åtte kilometer unna togsporet, men hadde rømt. Dyreieer hadde lett etter de i går uten å finne dem, og de kom seg altså til togsporet i natt, forteller medievakt i Bane NOR, Kjell Bakken. Verken ulykken eller opprydning i området skal ha noen påvirkning på togtrafikken.

Det var OPP som først omtalte saken.

- Ikke mulig å stoppe

- Politiet fikk melding om hendelsen klokken 03.34 i natt. Det er snakk om et godstog som kjørte på dyrene mellom Ulsberg og Berkåk. Toget stanset i Berkåk og mannskap fra NSB ble varslet for å sette i gang opprydning, forteller lensmann Finn Skårsmoen ved Oppdal lannsmannskontor.

Kjell Bakken i Bane NOR forteller at påkjørselen fant sted omlag 3 km sør for Berkåk-stasjonen.

- Dyrene sto i sporet, og det var ikke mulig for toget å stoppe. 14 dyr er bekreftet døde, sier Bakken.

Han forteller at de har faste rutiner på hendelser som dette, og at Viltnemda har blitt kontaktet for eventuell avliving av dyr.

Opprydning i området

Bakken sier at området ryddes av mannskap som benytter arbeidsmaskin for å få fraktet dyrene.

- De startet omlag halv ni, og det vil ta noe tid. Det er mange dyr, og de er spredt utover et område på omlag èn km fordi de har blitt revet med togene.

Bakken opplyser om at NSB ikke har plikt til å gjerde inn togsporet i områder utenfor tettbygde strøk. Han sier at ulykker som dette skjer med jevne mellomrom.

- Jeg vil ikke si det er ofte, men det hender dessverre at dyr som kyr, hunder og hester kommer seg bort og blir påkjørte på togsporet.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå