Perfekt dag for utflukt

Så kom endelig sola! Siden det kun er snakk om en snarvisitt er det bare å komme seg ut.

Moro å bade: Fra venstre søstrene Amalia, Vilde og Sanna Buljo. Til høyre søskenbarnet deres Noah Ulriksen.Foto: Håvard Jensen, Håvard Haugseth Jensen

Saken oppdateres.

- Sol er viktig om sommeren, i alle fall med små barn. Vi blir jo litt gale av å bare sitte inne, sier Fredrik Kjerringvåg Sletten, tobarnsfar med trøndelagsferie.

Lørdag kom han og familien seg endelig ut, og pappa og Erika på to og et halvt år storkoste seg på Midtsandtangen. De dro avgårde tidlig, fra Trondheim til Malvik. For de ville få med seg hele dagen, selv om det var overskya da de kom frem.

LES OGSÅ: Nå kommer knallværet - varsler over 20 grader og sol i Trøndelag

- Vi har fulgt med på værmeldingene, og da vi så at det endelig skulle bli sol på lørdag var det bare å komme seg av gårde tidlig. Vi var blant de første her i dag, og selv om det var skyer da så var vi overbevist om at det ville bli en fin dag. Det ble det!

Erika blir spurt om hun vil ta en pause fra badinga, men nei, det vil hun slett ikke. Fornuftig tenkt, for allerede søndag skal det regne igjen, så her det bare å utnytte alle solstråler.

- Føst badet vi lenge, så tok vi en ispause, så badet vi igjen, sier pappaen, mes Erika viser frem fangsten i håven. En stein og noen blåskjell.

Langgrunt: Fredrik Kjerringvåg Sletten og datteren Erika (2) koste seg på grunna i Midtsandtangen, i håvene kom det mange fine skatter.Foto: Håvard Jensen, Håvard Haugseth Jensen

 

Hyttetur i Snåsa

Lenger ute i vannet plaskes og lekes det. Søstrene Vilde (8), Sanna (11) og Amalie (13) Buljo fra Buvika nyter sommeren sammen med søskenbarnet Noah Ulriksen (13) som er på besøk fra Narvik.

- Vi har ventet lenge på sola. Nå kan vi endelig være ute og da er det mer å finne på, sier Noah. Vilde (8) mener derimot de har funnet på masse i regnværet også.

- Vi har vært på besøk hos hverandre, vært på bowling og overnattet i lavvo, sier Vilde.

- Så det er greit med regn igjen allerede i morgen?

- Nei, det blir trist! Men vi skal på hyttetur til Snåsa, og det blir fint.

LES OGSÅ: Trondheim har fått mer nedbør enn Bergen i juli

God badetemperatur: Vilde Buljo (8) mente vannet på Midtsandtangen var behagelig å bade i.Foto: Håvard Jensen, Håvard Haugseth Jensen

Nesten som i Syden: Barnevogna på Midtsantangen står i skyggen under en parasoll.Foto: Håvard Jensen, Håvard Haugseth Jensen

 

Grillet under parasoll

Hunden Milo har funnet skygge under et tre, men kommer gjerne frem for å bli tatt bilde av. Eller, mest for å få litt kos av fotografen. Milo er hunden til dattera til Tore Breivik, og sammen hadde det to og Kjellfrid Haugen en fin dag på Midtsandtangen. Sittende i hver sin solstol, med utsikt over alle som badet.

- Vi er fra Vikhammer og er her ofte, vi tar gjerne ettermiddagskaffen vår her. Men i sommer har det jo vært så mye skitvær, heldigvis har vi vært en uke i utlandet. I Kroatia var det sol, men her hjemme har det vært trist. Vi har grillet under en parasoll, det er jo tullete. Nei, når det er sommer i Trøndelag må vi benytte de få glimtene av sol vi får, sier Breivik som drar av gårde til Namsskogan søndag, med barn og barebarn.

Kosestund: Tore Breivik og hunden Milo trives begge best i sola.Foto: Håvard Jensen, Håvard Haugseth Jensen

 

LES OGSÅ: Ny varmerekord i Spania - nesten 50 grader i skyggen

Både varmt og kaldt vann

På volleyballbanen står pappa Stian Andersen og sønnaen Teodor (5) fra Melhus og kaster ballen over nettet til hverandre. Begge barfot og lettkledd.

- Skal du bli bli proff volleyballspiller når du blir stor?

- Nei, jeg skal bli politi, sier Teodor bestemt. Men først skal han bli skolegutt ved Brekkåsen skole, det skjer allerede til høsten.

Volleyball: Teodor (5) prøver å få ballen over nettet og til pappa Stian Andersen.Foto: Håvard Jensen, Håvard Haugseth Jensen

 

- Du har så fint shorts med spideman på!

- Det er ikke shorts. Det er badebukse.

- Har du badet da?

- Ja, og det var både varmt og litt kaldt.

LES OGSÅ: Sommerværet i Trøndelag: Linn Christin selger jordbær på Torget i vinterklær

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå