- En glemmer fort at vi har hatt mye dårlig vær når vi har det slik som nå, sier Marie.

Over barndomshjemmet hennes skinner sola. Hus og hage bades i lys og varme. Maries grønne fingre får mer å gjøre i slikt sommervær. For det er ikke få planter som trenger å slukke tørsten. Skauningens hage og veranda flommer nærmest over av frodige og fargerike blomstervekster.

- Jeg synes det er veldig fint å kunne holde på med blomster. Vi er blitt gamle, så vi har ikke så mye annet vi holder på med, sier hun.

Blomstrer: I kapp med sola, skinner Marie Skog (85) når hun får bruke tid på sine flotte blomster. Foto: LEIKNY HAVIK SKJÆRSETH

Les alle Adresseavisens saker fra Rindal til Bindal

Trives med barnehage som nabo

Vanligvis pleier ekteparet å dra til Syden på denne tiden av året.

- Det blir ikke noe av i år. Ryggen verker litt for mye, så vi blir værende hjemme.

Hjemme hender det hun får besøk av sin datter. Datteren er lærer, men er snart pensjonist.

- Jeg synes egentlig ikke det er noe merkelig ved at jeg snart har en pensjonert datter. Det er bare en del av livet.

På andre siden av gata til Marie sitt hjem, er det derimot lite som minner om pensjonisttilværelse. Der ligger det en annen type hage som også gir åttifemåringen mye glede – Hammerdalen barnehage.

- Folk spør meg om jeg synes det er bråkete, men jeg synes ikke det er noe sjenerende i det hele tatt. Det er faktisk veldig artig å se disse små barna og alt det rare de finner på.

63: Marie Skog (85) og ektemannen Lage (84) har holdt sammen i ekteskap lenger enn de fleste har levd. - Vi skal klare noen år til, sier hun. Foto: LEIKNY HAVIK SKJÆRSETH

Gift i 63 år

Små og unge kropper i fri utfoldelse er med andre ord en del av Maries hverdag. Og gjennom et langt liv har det blitt en del hverdager. De fleste av dem har hun tilbrakt med ektemannen.

- Ja, vi har jo vært gift i 63 år. Og det har nå gått bra det, sier hun og flirer.

- Og jeg tror vi skal klare noen år til.