- Det var helt tilfeldig at jeg oppdaget brannen. Jeg skulle ut i boden, og kom ut på svalgangen for å se at en av naboleilighetene sto i flammer, sier Brit-Gurli Dragset.

Hun forteller at hun er nærmeste nabo til de brennende leilighetene. Hennes leilighet ligger i øverste etasje i nabobygget, og vender ut mot brannstedet. Først ble hun veldig redd for spredningsfare, ettersom flammene var store og vinden gikk i retning av hennes leilighet. Deretter ble hun veldig redd på vegne av naboene sine.

- Jeg så dem løpe ut av de brennende leilighetene med barna sine. De virket veldig redde, og jeg tenkte mye på dem. Nå håper jeg det stemmer at ingen har kommet til skade, sier Dragset.

Det var like før klokken 15 lørdag ettermiddag at nødetatene rykket ut til brannen i leilighetskompleksene på Støren.

Så en mann sjekke i leilighetene

Dragset forteller at beboere, naboer og andre personer i området så ut til å ta vare på hverandre.

- Jeg så en mann som løp rundt, kikket inn i leilighetene og banket på. Det virket som at han ville forsikre seg om at det ikke var noen inne, sier Dragset.

Hun vet ikke om mannen bodde i leilighetene selv. Flere naboer var behjelpelige, og tok hånd om de som kom seg ut av leilighetene.

Dragset forteller at hun også så en liten jente bli tatt vare på av en brannmann mens hun ropte på moren sin.

- Det gjorde sterkt inntrykk på meg, og jeg håper bare det gikk bra med dem.

Kjente en rar røyklukt

Dragset forteller at hun kjente en rar og sterk røyklukt tidligere på dagen, minst en time før brannen ble oppdaget. Det samme sa en annen nabo til Adresseavisen tidligere.

- Det luktet litt som om noen grillet noe veldig rart, sier hun. Hun tenkte ikke noe mer over det før hun kjente en enda sterkere røyklukt senere, like før hun så flammene.

Brannvesenet var allerede varslet da Dragset oppdaget brannen. Hun sto på svalgangen utenfor leiligheten sin og observerte at brannen spredte seg raskt.

- Jeg følte meg trygg der jeg sto, men det var ganske nifst. Det var veldig sterk røyklukt, og man kjente varmen fra flammene godt.

Hun forteller at hun kjente på frykten etter hvert som brannen kom nærmere og nærmere leiligheten hennes.

Ble evakuert

Naboene til de brennende leilighetene ble etter hvert evakuert. Kommunens beredskap har opprettet to mottakssenter, et for beboere og et for evakuerte naboer.

- Vi er spente på hvor lang tid det vil ta før vi får komme tilbake til leilighetene våre. Foreløpig har vi fått beskjed om at vi må avvente situasjonen, sier Dragset.

Hun tror leiligheten hennes kan ha fått mye røyk i seg på grunn av beliggenheten, og kan ikke dra tilbake før noen har sjekket lufta der.