Rie får hjelp i London

Nå skal Rie Aagaard få to operasjoner i London.

Ser fram til operasjon: Rie Aagaard (13) har denne uka vært til konsultasjon hos britiske spesialister i London. 

Saken oppdateres.

Blogger og musiker Rie Aagaard (13) fortalte i sommer til Adresseavisen om livet med den medfødte misdannelsen heminasal aplasi. Til Hommelvikjentas frustrasjon er det denne misdannelsen, og ikke de musikalske talentene eller hverdagslige tenåringsaktivitetene, som nesten alltid tar oppmerksomheten til folk.

LES OGSÅ: Rie (13) drømmer om å bli sett som musiker, ikke som «unormal

- Håper Rikshospitalet følger med i timen

Sammen med foreldrene reiste hun denne uka til London for en konsultasjon med spesialister ved Great Ormond Street Hospital. De skulle se på muligheten for en operasjon. Til Malviknytt sier Aagaard at London-turen har gått bra.

- Oppholdet var stort sett en positiv opplevelse. Det hørtes ut som om dette er noe som kan skje veldig fort, om Oslo og Rikshospitalet, følger med i timen, forteller hun til Malviknytt.

Ifølge avisa skal Aagaard gjennom to operasjoner, med seks måneders mellomrom. Tenåringsjenta må regne med å være i den engelske hovedstaden en drøy måned etter det første inngrepet, men hun er alt i alt fornøyd med konsultasjonen.

– Det gikk veldig bra, nå har jeg trua, sa Rie til Malviknytt, kvelden etter legebesøket.

LES OGSÅ: - Trøndelag reiseliv sprer feilinformasjon

Spiller piano og ukulele

Til daglig bor Rie Aagaard i Hommelvik i Malvik kommune sammen med mamma, pappa og tre småsøsken. Tenåringen er en ivrig musiker som behersker piano, ukulele og sang. I sommer ble hun ferdig på barneskolen og er klar for å begynne på ungdomsskolen til høsten.

- Jeg synes det er dumt at vi bruker ord som «normale» eller «unormale» om folk, fortalte 13 år gamle Rie Aagaard til Adresseavisen tidligere i sommer.

Les hele intervjuet med Rie Aagaard

På forsiden nå