- Det er rørende å se hvordan folk stiller opp

De brannrammede beboerne på Støren får hjelp til å finne et sted å bo og å takle sjokket etter å ha blitt husløse i brannen.

Knut Dukane er rådmann i Midtre Gauldal kommune.  Foto: MORTEN ANTONSEN

Saken oppdateres.

16 personer fordelt på seks familier er nå husløse etter brannen på Støren lørdag.

Rådmann Knut Dukane i Midtre Gauldal kommune har i dag ledet et møte der kommunen har kartlagt hvordan de best kan hjelpe de brannrammede familiene framover, både materielt og psykisk.

- Vi gikk gjennom hvordan vi nå skal følge opp videre. Nav vil nå ta kontakt med familiene og avklare hvilke behov den enkelte har og hva kommunen kan gjøre for dem, sier han.

LES OGSÅ: - Lite vind kan ha berget et helt nabolag

Flere tilbud om boliger

Med på møtet var Nav, avdelingen for eiendom og kommunalteknikk, og pleie og omsorg med helsesøster og psykososialt team, Frivilligsentralen og politi.

Eiendomsavdelingen jobber med å kartlegge mer permanente boliger for beboerne. Noen har tatt inn hos venner, og alle har fått midlertidig husvære.

- Jeg vil også berømme innbyggerne våre som allerede har kommet med tilbud om husvære. Vi har nå en liste over disse boligene, sier Dukane.

- Helt fenomenal innsats

Frivilligsentralen jobber nå med et mottakspunkt for innbyggere som kan tenke seg å bidra med utstyr som møbler, klær og hvitevarer. Det skal være opprettet i løpet av mandag.


- Hvordan vil du beskrive lokalbefolkningens innsats?

- Det var helt fenomenalt. Det er nesten så en kan bli litt rørt når en ser hvordan lokalbefolkningen responderer. Det tok ikke lang tid før de første begynte å komme med klær. En gutt som bare er seks år, visste at det var flere barn blant de brannrammede, og durte ned på butikken og kjøpte flere poser lørdagsgodt til dem, forteller rådmannen.

- Hvordan har beboerne det nå?

Vi har kontakt med dem gjennom hele helga. De er sterkt preget av det som har skjedd, sier rådmannen.

Nabo: - Jeg så dem løpe ut av de brennende leilighetene med barna

Rådmannen har merket seg at det verserer en del rykter i bygda om brannårsaken, og ønsker at det ikke gis næring til ryktene.

- Vi kommenterer ikke rykter. Politiet håndterer å finne ut av brannårsaken, understreker rådmannen.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 tips@adresseavisen.no


Beboerne er fortsatt sterkt preget av boligbrannen. Nå starter arbeidet med å finne mer varige boliger for de 16 husløse beboerne. 
        
            (Foto: MORTEN ANTONSEN)

Beboerne er fortsatt sterkt preget av boligbrannen. Nå starter arbeidet med å finne mer varige boliger for de 16 husløse beboerne.  Foto: MORTEN ANTONSEN

På forsiden nå