Det var klokken 17.35 mandag ettermiddag politiet meldte på Twitter at flere båter var skadd etter at et bryggeanlegg kollapset i nærheten av Kjerknesvågen på Inderøy.

Lars Krøke eier båten som sank, en 17 fot Morgan til en verdi av rundt 300 000 kroner. Han var fortvilet etter hendelsen.

- Dette er bare tragisk, sier Krøke som ikke ønsker å kommentere bryggekollapsen ytterligere.

Bård Sæther var på besøk i området og så kollapsen på nært hold. Bryggene er laget i forbindelse med et nytt hyttefelt, ifølge Sæther.

- Vi satt på hytta da vi så at hele bryggeanlegget løsnet. Det hadde begynt å blåse kraftig og plutselig kollapset hele anlegget, forteller Sæther.

Bryggeelementer løsnet

Bryggelementer på omtrent ti ganger tre meter har revet seg løs fra bryggeanlegget.

Ifølge Adressevisens fotograf på stedet skal over ti elementer ha løsnet fra anlegget.

Politiet meldte på Twitter 18.27 at brannvesen og politi nå sikrer båter og bryggeanlegget.

Kun delvis ferdig

Tarjei Finsrud er grunneieren som har koordinert utbyggingen av bryggene. Ifølge Finsrud er det brukt fagfolk og profesjonelle leverandører til å bygge ut havneanlegget.

Bryggeanlegget er kun delvis ferdig, og det var derfor få båter på kaia da den kollapset. Planen var å ferdigstille anlegget de neste ukene.

- Det er helt utrolig at betongen ikke holdt, sier Finsrud.

Han forteller at anlegget nå skal slepes til Inderøy havn for å inspiseres nærmere.

- Jeg tror at produktet er godt nok i seg selv om man har rett leverandør, men her har det sviktet, sier Finsrud.

Grunneier: Tarjei Finsrud forteller at de skal undersøke bryggeelementene for å finne ut hvorfor betongen sprakk opp. Foto: Leif Arne Holme

Fortøyet på eget ansvar

- Havna er ikke klar for båteiere ennå, men noen har fortøyd midlertidig. Disse fikk beskjed om at dette var på eget ansvar, sier Finsrud.