- Først ble det mørkt, så kom det hagl store som erter

- Hele gårdsplassen ble plutselig helt hvit, sier Tone Trøen Halvorsen. Hun filmet haglskuren som kom over Rissa mandag ettermiddag.

For et værskifte i juli.

Saken oppdateres.

Selve haglskuren varte et kvarters tid. Lyn og torden sto på i en drøy halvtime. Og så kom det en kraftig regnskur.

LES OGSÅ: Stor fare for tordenvær og kraftige regnbyger i Trøndelag i ettermiddag

Store som erter

- Vi skjønte at det kom en spesiell værtype da det plutselig ble så mørkt ute. Først ble det helt mørkt, og så kom det hagl store som erter. Haglbygen var så kraftig og voldsom at blomstervasen vi hadde på terrassebordet veltet, forteller Halvorsen.

Sammen med døtrene Rakel (12) og Ida Kristine (14) var hun ute og sto under taket på huset for å følge med på det voldsomme været. Også trampolinen i hagen ble dekket av hvit hagl.

Store hagl. Rakel Trøen Halvorsen, Tone Trøen Halvorsen og Ida Kristine Halvorsen opplevde en voldsom haglskur i Rissa mandag ettermiddag. 

 

LES OGSÅ: Våt sommeruke i vente for hele landet

Gjorde vondt

- Jeg har aldri sett en sånn haglskur før, og det gjorde vondt når haglet traff hånden min. Parabolantennen ble slått ut slik at vi mistet signalene, sier Halvorsen.

- Ble dere engstelige?

- Det var først og fremst spennende, selv om det tordnet og lynte samtidig. Det så ut som om været tok en runde rundt Skaret der vi bor. Haglet forsvant ganske fort fordi det tross alt er veldig varmt i luften og på bakken, sier Halvorsen.

LES OGSÅ: Trøndelag var varmest i landet søndag

LES OGSÅ: Solfylt uke i vente

På forsiden nå