Klokken 08.00 tirsdag morgen opplyser både Trønderenergi og NTE om at alle kundene som ble rammet av tordenværet mandag skal ha fått tilbake strømmen igjen.

- Det var flere transformatorer hos oss som gikk og som måtte byttes ut. Fire ble byttet mandag, og en skifter vi nå i dag. Feilene besto i tillegg til havarerte sikringer og komponenter, sier Tore Wuttudal i Trønderenergi.

Forsynes av aggregat

Ifølge Trønderenergi sin egen oversikt var det klokken 23.56 mandag 25 kunder som var berørt av strømstans. På det meste var over 400 av deres kunder uten strøm i 15-tiden.

- De siste av kundene våre fikk strømmen tilbake rundt klokken ett i natt, men noen forsynes av aggregat. Disse vil få normal forsyning i løpet av et par dager, sier Wuttudal.

Meteorologisk institutt varslet fare for torden og kraftige regnbyger i Trøndelag mandag ettermiddag.

15-20 transformatorer ødelagt

Også mange NTE-kunder opplevde at strømmen forsvant i går. I Leka mistet over 500 kunder strømmen. Like før klokken 23.00 mandag kveld kom strømmen tilbake.

- I tillegg mistet rundt 50 kunder spredt over fylket strømmen, grunnet at 15-20 transformatorer ble ødelagt. Så vidt jeg kjenner til skal alle ha fått tilbake strømmen nå, sier Erik Dahl i NTE.

Dahl kan ikke garantere at alt er reparert, men at kundene skal ha strøm som normalt.

- Effekten av været ble ikke så ille som vi hadde fryktet, sier Dahl.