1. Den viktigste politiske seieren de siste fire år?

- At tidlig hjelp til alle barn er kommet på topp i skoledebatten. Det var min viktigste sak i boka om skole jeg skrev for to år siden. Da snakket nesten ingen om det, nå gjør nesten alle det.

2. Den viktigste saken neste fire år?

- Å gjøre tidlig innsats til virkelighet. Nok tid til å hjelpe alle er aller viktigst. Da må vi ha mindre klasser, ansette 3000 flere lærere og styrke bemanningen i barnehagen.

3. Ditt politiske forbilde?

- Min tante Jorunn på 89 år som har arbeidet hele livet i fagbevegelsen for lavtlønte i hoteller og restauranter, og som fortsatt er like engasjert i valgkampen.

4. Hvem frykter du mest av konkurrentene i politikken?

- Jeg frykter aller mest de på ytterste høyre fløy som spiller på mistenksomhet og splittelse mellom grupper i Norge. Det skaper et mer utrygt samfunn for alle.

5. Din største politiske nedtur?

- At vi ikke har fått gjennomslag for en så god skolehelsetjeneste at vi kunne gi god hjelp til alle unge som sliter med psykiske plager og andre problemer.

6. Er det noe du vil forby?

- Jeg synes vi skulle ha strengere regler mot mobbing og hat på nettet. Før foregikk mobbingen i friminutt og på skoleveien. Nå skjer det 24 timer i døgnet.

7. Hva er det verste/beste med å være folkevalgt?

- Det beste er alle de menneskene jeg møter landet over, og muligheten til å gjøre livet til folk bedre. Det verste er tidsklemma som småbarnsfar.

Giskes favoritter:

Bok: Det store eventyret av Jan Kjærstad

Artist/band: Åge Aleksandersen og U2

Serie: Homeland

Film: Cinema Paradiso

Reisemål: Portugal

Mat: Mammas fiskegrateng

Drikke: Hvitvin

Trønder: Nils Arne Eggen