Nea Radio ble årets lokalradio

Trøndersk lokalradio fikk ny prestisjetung radiopris.

Årets lokalradio 2017. Redaksjonssjef Røros/Holtålen Per Magne Moan og daglig leder/redaktør Andreas Reitan.   Foto: Berit Kleven

Saken oppdateres.

Prisen ble delt ut under det som er omtalt som «Radiobransjens Oscar-utdeling» – PRIX Radio. Arrangementet gikk av stabelen på Ullevaal stadion i Oslo fredag kveld. I alt 21 priser ble delt ut.

LES OGSÅ: Radio 1 tilbake - nå som nasjonal kanal

– Årets Lokalradio ble vunnet av Nea Radio. Det er hyggelig at en lokalradio som har produsert godt innhold i mange, mange år, endelig får en anerkjennelse, også på riksplan, sier hovedjuryleder Morten Scott Janssen ifølge NTB.

- Det er stas

Lokalstasjonen, med utgangspunkt i Selbu, er nå den største lokalradioen i hele Norge, forteller redaktør Andreas Reitan, som var en av de tre fra stasjonen som fredag deltok på prisutdelingen.

- Det er stas dette, å bli årets lokalradio, fastslår han til Adresseavisen.

LES OGSÅ: Vil bruke mer penger på media

Det siste året har stasjonen satset videre, med flere ansatte. I tillegg til studio i Selbu, på Røros og i Ålen, er de nå i tenkeboksen om å etablere et i Stjørdal for å dekke Stjørdal og Malvik enda tettere. De eier ti dab-sendere og 13 FM-sendere.

Stasjonen var fredag nominert til en intervju-pris og til prisen som årets radiostasjon i tillegg til årets lokalradio.

- Vi feiret det i går, i Oslo, sammen med gode venner fra NRK og andre stasjoner. Men i dag skal vi feire at stasjonens yngste medarbeider passerer tretti med å spise helstekt gris, sier Reitan og fortsetter:

- Men vi kan ikke sole oss for lenge i dette. Sendingen vår starter igjen 06.00 mandag morgen. Da må vi være fit for fight.

- Fremmer lokal kultur og identitet

I juryens begrunnelse for lokalradioprisen heter det:

Årets lokalradio har en sterk posisjon i sitt nedslagsfelt. Suksessoppskriften er folkelig og variert innhold, med stor grad av lokal tilstedeværelse.

Lokalradioen er en fremmer for lokal identitet og kultur, og har inntatt en aktiv rolle som samlingspunkt for befolkningen i dekningsområdet.

Aldri tidligere har en lokal radiostasjon hatt så stor daglig oppslutning i sitt nedslagsfelt som årets prisvinner. Stasjonen knuser alle tidligere rekorder og alle nasjonale radioaktører, når nærmere halvparten av alle innbyggere lytter til radiokanalen – hver dag.

LES OGSÅ: Selbu-ordfører reagerer på at bygdefolk ikke skal få egne passtimer

Årets lokalradio var tidlig på banen for å adoptere ny digital kringkastingsteknologi og disponerer i dag Norges største og mest avanserte lokale DAB-nett. I løpet av det siste året har radiostasjonen utvidet sitt dekningsområde fra 12 tusen til et potensiale på over 270 tusen.

Årets prisvinner er «bygderadioen» som vokste seg ut av bygda og ble et forbilde og en inspirasjon for mange andre i lokalradiobransjen.

P3 vant mest

Det var likevel  NRK P3 som ble den store vinner da den norske radiobransjen hedret seg selv. Kanalen stakk av gårde med  i alt seks priser.

– Konkurransen er hardere og tøffere i år, og forskjellen mellom de aller beste har aldri vært så liten. Det er meget små marginer mellom første- og tredjeplass. Som i toppidretten snakker vi her om hundredeler, sier hovedjuryleder Morten Scott Janssen.

LES OGSÅ: På disse stedene skal NRK forbedre DAB-dekningen

20 av prisene er vurdert av fagjuryer, bestående av representanter fra de ulike radiomiljøene i Norge. Den 21. prisen er publikumsprisen Årets Radionavn 2017, som i år, og i fjor, ble vunnet av P3morgen.

I år har det også blitt delt ut to nye priser, Årets Radiokanal, som ble vunnet av P4, og altså Årets Lokalradio.

På forsiden nå