I går ble det kjent at RenoNorden, selskapet som kjører innsamlingen for Fosen Renovasjon, er konkurs.

Avfallsselskapet RenoNorden opplyser i en børsmelding at det slår seg selv konkurs. Selskapet håndterer ifølge seg selv avfall fra en av tre norske husstander. Ifølge selskapets nettside har de en avdeling i Trøndelag, på Fosen.

Ansetter egne sjåfører

Fosen renovasjon melder i dag på sine nettsider at de gjør sitt beste for å unngå innsamlingsstopp, og at renovasjonsbilene inntil videre går som normalt.

Det jobbes nå med å få satt inn egne biler, og det skal også ansettes egne sjåfører slik at driften blir mer stabil i fortsettelsen.

Forsinkelse kan oppstå, og de som ikke har fått tømt sine avfallsdunker til rett tid, blir bedt om å la dem stå slik at de kan tømmes senere.

- Ingen kommentar

Avdelingen på Fosen har Fosen Renovasjon IKS som oppdragsgiver, og dette selskapet håndterer avfall fra Bjugn, Ørland, Åfjord og Rissa kommune. Avdelingsleder Tone-Lise Groven ble orientert om konkursen i går kveld.

- Jeg har ingen kommentar til dette. Det får du ta med hovedkontoret, svarer Groven på spørsmålet om konkursen får konsekvenser for avfallshåndteringen på Fosen.

Selskapet opplyser i meldingen at både RenoNorden AS og RenoNorden ASA vil slå seg konkurs med umiddelbar virkning. Selskapet har slitt økonomisk i lang tid, og 6. september ble det startet et arbeid der målet var å avbryte ni ulønnsomme kontrakter, men uten at man klarte å nå en tilfredsstillende løsning.

Selskapets långivere, DNB og Den Danske Bank, har nå gjort det klart at de ikke vil låne selskapet mer penger. Dermed er konkursen et faktum.