- Å hurra hei og hopp, der kommer det enda en!

Mikkel står på sprang, hører slaget og ser golfballen suse gjennom lufta før den lander i en flott bue, like foran beina hans. Golfspilleren er sjanseløs, han rekker ikke fram før hvittippen snapper ballen fra fairwayen, og stikker til skogs.

Ingen gentleman

-  Når vi slår ut, står reven i skogholtet ved hull fire og venter på oss. Det er der han holder til, forteller Kristian Tønset.

Hver tirsdag spiller Tønset og kompisene golfturnering, i sporten som sies å være den gentlemanssporten. Man jukser ikke i golf, men spiller med ære. Med mindre man er rev, selvfølgelig.

- Han virker å være en ung rev, og temmelig leiken. Dersom vi kaster en ball mot ham, kommer han og henter den. Akkurat som en hund. Vi har forsøkt å følge etter ham for å se hvor han gjør av ballene, men han lurer oss hver gang.

Dyre baller

Golfballer finnes i ulike prisklasser, og på Røros har tjuvradden fått noen kroner på samvittigheten.

- I kveld mistet den ene kompisen min to baller, og den andre én. Når en ball koster 40 kroner, så kan det fort bli dyrt. Men vi tar dette med godt humør, og synes det er litt morsomt å oppleve. Han forsvinner vel snart, uansett.

Hull fire er 460 meter langt og har vanskelighetsgrad lik par 5, det vil si at spilleren må nå hullet med fem slag, eller aller helst færre, for å få poeng.

Vurdere revehandicap?

- Det blir ikke lettere med revestreker underveis, og trolig kommer det til å gå ut over poengsummen sammenlagt når sesongen er over i oktober en gang. Men dette er jo bare artig, vi får nyte selskapet så lenge vi kan, mener Tønset.

Man burde kanskje vurdere et revehandikap på Røros, men med både ekorn og fugler i fairwayen kan det fort balle på seg, for å si det sånn.

Golf har regler for alt

Og dessuten, golf har allerede en egen regel for dyr som stikker av med golfballen.

- Reglene sier at dersom du ser at dyret tar ballen, skal du plassere ballen der du tror den lå da den ble tatt. Dersom du ikke ser den, kan du spille den på nytt.

Hvis du har råd til å miste flere...

Så kan man jo undres hvorfor reven tar disse ballene. Kanskje han er sulten og tror det er egg, eller kanskje han kjeder seg?

- Kan jo hende han har tenkt å starte utsalg, ler Kristian Tønset.

Jo Inge Indset, Kristian Tønest og Erik Engzelius er smått bekymret for totalscoren etter årets sesong. Foto: Privat
Her står Mikkel og venter på at golfballen skal lande, like utenfor hull 4 på Røros golfbane. Foto: Kristian Tønset
Ingen golfspiller i verden klarer å løpe om kapp med denne karen. Ballen er tapt! Foto: Kristian Tønset
Reven på Røros golfbane samler baller hver eneste tirsdag. - Han tenker kanskje å åpne utsalg, spøker Kristan Tønset. Foto: Kristian Tønset