Tre timer langt møte om makta i nye Trøndelag:

Ap-toppene ble ikke enige

Ap-leder i Sør-Trøndelag, Karianne Tung, sier det gjenstår noen brikker før Ap-kabalen i det nye Trøndelag er klart.

Ap-leder i Sør-Trøndelag, Karianne Tung, sier at ingenting er klart før alt er klart i Ap-kabalen.  Foto: Jens Petter Søraa

Saken oppdateres.

Siden klokken 12 i formiddag har Ap-toppene i Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag sittet sammen for å ble enige om hvem som skal ha de ulike posisjonene i det nye fylkestinget – og hvilke komiteer Ap ønsker.

Men etter et tre timer langt møte, er kabalen fremdeles ikke klar.

LES OGSÅ: Slik blir sjefsfordelingen i nye Trøndelag

- Veldig god stemning

- Vi har hatt en veldig god og trygg stemning på møtet. Vi er nesten ferdige, men ikke helt. Jeg regner med de siste brikkene legges om kort tid, sier Karianne Tung til Adresseavisen.

- Dere er ikke enige?

- Vi er enige i veldig mye. Men det er noen detaljer og praktiske ting som gjenstår. Ingenting er klart før alt er klart. Det som gjenstår kan potensielt få følger, slik at vi må gjøre andre rokeringer. Derfor er det også vanskelig å si hva som er klart nå. Men vi hadde en veldig god stemning på møtet, forsikrer Tung.

LES OGSÅ: Trøndelags nye fylkesordfører får én million i årslønn

- Rask avklaring

I torsdagens Adresseavisen fikk Ap kritikk for å drive uthalingstaktikk, som gjør det vanskelig å forme det nye Trøndelag fordi de er så opptatt av interne prosesser. Nåværende fylkesordfører i Nord-Trøndelag, Høyres Pål Sæther Eiden var kritisk til at det fortsatt er skjedd lite rundt rollefordelingen når det gjelder de politiske posisjonene.

- Jeg har forståelse for at opposisjonen og samarbeidspartiene ønsker en rask avklaring. Vi jobber derfor så kjapt vi kan med dette.

- Når blir dere ferdige?

- Vi har ikke avtalt noe nytt møte, men vi vil nok snakkes på telefonen. Vi må ta den tiden vi trenger for å gjøre de nødvendige avklaringene, og så skal beslutningene forankres i organisasjonen. Kanskje blir vi ikke hundre prosent ferdige før etter møtet med våre samarbeidspartier over helga, det kan jo hende de har innvendinger, sier fylkesleder Tung.

Ny fylkesleder gjenstår

Kilder Adresseavisen har snakket med har tidligere uttalt at Tore O. Sandvik blir fylkesordfører i et samlet Trøndelag, og at nåværende fylkesrådsleder i nord, Anne Marit Mevassvik, blir partiets nye gruppeleder. Senterpartiets Thomas Hallem blir varaordfører. Alle brikkene må være klare innen 4. oktober, da partiet holder møte i representantskapet.

Samtidig skal også partiet velge hvem som skal lede nye Trøndelag Ap, som blir landets største Ap-lag. I dag er det Karianne Tung i sør og Anne Marit Mevassvik som leder hvert sitt fylkeslag, og disse er også kandidater til å overta den nye, samlede partilaget.

LES OGSÅ: Her er det som må på plass før nye Trøndelag er klart

På forsiden nå