Ordfører blir banksjef

Rissa-ordfører Ove Vollan har fått sjefsjobb i Sparebank 1 SMN. Steinar Saghaug blir ordfører når Leksvik og Rissa slår seg sammen fra nyttår.

Ove Vollan (H) har vært ordfører i Rissa siden 2011. 

Saken oppdateres.

Valget skjer formelt når Fellesnemda for Indre Fosen møtes på torsdag denne uka. Mandag kveld publiserte Rissa-ordfører Ove Vollan (H), som også var aktuell for jobben, en oppdatering på Facebook om at det nå er klart at det blir partikollega Saghaug som får ordførerkjedet.

Vet du hva de nye trønderske kommunene skal hete? Prøv vår kommune-quiz!

- Jeg er ydmyk for oppgaven, og gleder meg til å ta fatt. Vi har et utrolig dyktig kommunestyre og kommunalt ansatte som jobber hardt hver dag for å levere gode tjenester til innbyggerne, sier Saghaug til Adresseavisen mandag kveld.

Saken ble først omtalt i Fosna-Folket.

Steinar Saghaug (H) har vært ordfører i Leksvik siden 2015. 

 

Han forteller at han fikk den endelige bekreftelsen i helga.

- Ove og jeg har sittet sammen flere kvelder og snakket om dette, og i helga tok han en endelig beslutning. Han har vært en utrolig dyktig ordfører for Rissa, og jeg kommer til å savne han, sier Saghaug.

LES MER: Ingen storkommune på Fosen

Ny jobb

Etter seks år som ordfører blir Ove Vollan nå bankmann.

- Det har vært utrolig fint å være ordfører, men nå gleder jeg meg til å ta fatt på nye oppgaver i Sparebank 1 SMN. Der får jeg jobbe som banksjef for næringsliv på Fosen, og blir assisterende banksjef i Sør-Trøndelag. Det ser jeg virkelig frem til. Ønsker samtidig Steinar Saghaug lykke til! Indre Fosen får en særdeles god og dyktig ordfører, skriver Vollan.

LES MER: 47 ordførere på tro og ære

Høyre-menn

Både Vollan og Saghaug representerer Høyre. Vollan har vært ordfører siden 2011, mens Saghaug har sittet siden 2015-valget.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå