Ildsjelpris til to trønderske skientusiaster

To trøndere får ildsjelpris av Norges skiforbund for innsats for sitt lokallag.

Harald Johnsen er priset for sin innsats.  Foto: privat

Saken oppdateres.

Harald Johnsen, hjelpetrener for Ranheim skiklubb, er en av vinnerne av langrennkomiteen ved Norsk skiforbunds ildsjelpris i 2017.

- Det kom som et bombenedslag, men jeg er veldig takknemlig. Både for prisen og for at jeg har fått lov å være med i skiklubben i alle disse årene, sier Harald Johnsen.

Skulle slutte

Johnsen har vært med i Ranheim skiklubb i 27 år. De første tolv årene var han hovedtrener for aldersgruppen 13 til 16 år. Etter det bestemte han seg for å ta en pause.

- Jeg tenkte at tolv år fikk være nok, jeg ville ikke gå rundt der som noen syvende far i huset. Jeg kalte det for et hvileår, men hadde ikke tenkt å fortsette.

Slik ble det ikke, og pauseåret ble avbrutt etter et halvår. Nå har Johnsen vært hjelpetrener i 15 år. Han forteller at han er med på trening to ganger i uken, deltar på ulike renn, og ellers jobber mye for å skape et godt sosialt miljø i klubben.

- Vi er en liten skiklubb med et fantastisk miljø. Vi har et flott klubbhus, og der har vi ofte samlinger, forteller han.

Vil inkludere alle

Johnsen sier han ikke er helt sikker på hvorfor han får prisen, men han anser seg selv som en relativt engasjert trener.

- Jeg er kun med i vintersesongen, så da må jeg gi litt ekstra siden jeg slipper billig unna om høsten. Det er viktig å se alle utøverne, både de beste og de dårligste. Det skal være plass til alle sammen, sier han.

Til helgen går turen til Gardemoen, hvor ildsjelprisene skal deles ut.

- Jeg har aldri vært med på noe sånt, så det blir spennende. Det blir sikkert fint.

Har bidratt i mange tiår

Odd Martin Saursaunet fra Steinkjer skal også motta ildsjelpris. Han får den for sitt engasjement for langrenn og Steinkjer skiklubb. Han har bidratt på flere ulike arrangement siden 1979, blant annet som løypesjef under NM og andre renn som har vært arrangert i Steinkjer.

- Det er veldig artig, selvfølgelig, å bli satt pris på for det en har gjort, sier Saursaunet.

Han forteller at han synes det er veldig gøy å være med i skiklubben, mye på grunn av menneskene man møter.

Sausaunet bruker en del tid på arbeidet i skiklubben, spesielt når løyper skal kjøres opp i forkant av arrangement.

- Da må man kjøre opp løypene på natta, forklarer han.

Også han gleder seg til å motta ildsjelprisen under Norges skiforbunds høstmøte på Gardemoen.

På forsiden nå