Ler-drapssaken:

Drapstiltalt vil ikke forklare seg i retten - statsadvokaten må lese opp hundrevis av sider med politiavhør

- Jeg mener jeg har sagt så mye i politiavhør.

Her er statsadvokat Per Morten Schjetne og en av den drapstiltaltes forsvarere, Arve Opdahl, under drapssakens dag én. Det er satt av en måned til saken i Sør-Trøndelag tingrett. 

Saken oppdateres.

Det sa den drapstiltalte 27-åringen da han fikk spørsmål fra tingrettsdommer Eirik Lereim om han var villig til å avgi forklaring på rettssaken første dag.

- Du er sikker på dette, spurte Lereim.

LES OGSÅ: Den drepte på Ler ble oppdaget av telemontør

Overrasket aktor

- Ja, jeg ønsker ikke å forklare meg, gjentok den tiltalte.

- Aktor, var du forberedt på dette, spurte tingrettsdommeren, og henvedte seg til statsadvokat Per Morten Schjetne.

- Nei, det var helt nytt at han ikke vil avgi forklaring. Dette innebærer at samtlige politiavhør må leses opp for retten, sa Schjetne, og kalte dette en dårlig løsning.

Han leser mandag ettermiddag opp avhør, etter avhør -  totalt fem. Det dreier seg om rundt 116 sider.

Snakket om det i helga

Advokat Christian Wiig, en av 27-åringens forsvarere, opplyser at klienten var inne på tanken om å ikke forklare seg da forsvarerne besøkte ham i fengselet i helga - uten at han hadde bestemt seg for dette.

- Det kom derfor ikke helt overraskende her i retten, sier Wiig til Adresseavisen.

27-åringen er tiltalt for å ha drept sin kamerat Råger Holte med over 100 bajonettstikk. Han nektet straffskyld for dette mandag morgen.

Rettssak: 38 år gamle Råger Holte ble funnet drept i sitt hjem på Ler onsdag 25. januar. Kameraten er tiltalt for drap og mandag morgen starter drapssaken i Sør-Trøndelag tingrett. 

Rettssak: 38 år gamle Råger Holte ble funnet drept i sitt hjem på Ler onsdag 25. januar. Kameraten er tiltalt for drap og mandag morgen starter drapssaken i Sør-Trøndelag tingrett. 

På forsiden nå