Sender flatpakker i glassbru til varehuset

IKEAs nye varelager på Leangen nærmer seg åpning. Flatpakker vil bli sendt helautomatisk i en gjennomsiktig glassbru over til varehuset.

Glassbru: I en 38 meter lang stålkonstruksjon med gjennomsiktig glass vil flatpakker bli fraktet på tre transportbånd fra lageret til varehuset. Monteringen av brua starter natt til torsdag. 

Saken oppdateres.

Natt til torsdag vil Tungaveien/Landbruksveien bli stengt når den 38 meter lange stålkonstruksjonen med glassvegger heises på plass.

- Planen går ut på å få montert brua natt til torsdag. Arbeidene vil pågå i om lag fire uker. I perioder kan det bli nødvendig med omkjøring, opplyser Randi Schjetne, varehussjef på IKEA Leangen i Trondheim.

Det var i fjor høst at IKEA startet byggearbeidene på det nye lagerbygget på om lag 5000 m² like ved varehuset. Dagens lagerkapasitet på 10 000 m² er for lengst sprengt. Siden varehuset åpnet i 2002 er både butikkdelen og lageret utvidet, og en stor parkeringskjeller er bygd. Lageret kommer på tomta etter Nortura.

LES OGSÅ: Ikea utvider igjen på Tunga

Når flatpakkene sendes i den gjennomsiktige lagerbrua, kan forbipasserende stå og se på.

Nytt lager: IKEA Leangen har bygd nytt lager, like ved varehuset. Lageret nærmer seg åpning.  Foto: Peter Breivik

 

Må stenge veien

- Vi er glade for at en lang byggeperiode nå går mot slutten, vi gleder oss til økt lagerkapasitet, som vil komme kundene til gode. Dessverre klarer vi ikke å unngå å måte stenge for trafikk i perioder, og vi beklager de ulempene dette eventuelt vil medføre for naboer og andre, sier Schjetne. Hun oppfordrer folk til å bruke Statens vegvesens kanaler for trafikkinformasjon.

Hun fremholder at selv om det dreier seg om en lagerbru, vil utformingen gjøre den ganske spesiell. Tre transportbånd vil sende flatpakkene på paller over til varehuset i den gjennomsiktige tunnelen.

LES OGSÅ: Ulovlig Ikea-trend har nådd Norge

Varehussjefen sier hun er den første til å innrømme at selv om IKEA byr på mye flott design, kan neppe varehusene kalles vakre. Man er imidlertid helt avhengig av å kunne knytte lageret til varehuset. Derfor er de veldig godt fornøyd med denne løsningen, som er mer spennende og luftig enn en lukket tunnel eller bru ville vært.

LES OGSÅ: Hjem-saker på adressa.no

- I og med at vi er kjent for flatpakkene våre, blir det gøy at de også kan sees fra utsiden, legger hun til.

Har utvidet også før

Det er om lag åtte år siden IKEA Leangen sist utvidet lagerkapasiteten, likevel har varehuset i perioder med stor pågang av kunder måttet leie lagerplass andre steder de senere årene. Schjetne påpeker at økt etterspørsel og høyere forventninger til varetilgjengelighet gjør det nødvendig å bygge det nye lageret på 4943 m²

- I takt med den digitale utviklingen ser vi endringer i kundenes handlemønstre og økte forventninger til en enklere og raskere handleopplevelse. I denne utviklingen spiller varehuset og effektive logistikk- og lagerløsninger en viktig rolle. Lagerbygget vil gi oss mer plass og gjøre oss i stand til å møte disse forventningene, og skape en god handleopplevelse, uansett hvordan kundene ønsker å handle hos oss, sier varehussjef Schjetne.

LES OGSÅ: Studiestart fører til at omsetningen tredobles

Snart åpning: IKEA på Leangen har bygd et nytt lager på 4943 m2. Varehussjef Randi Schjetne fotografert da byggearbeidene startet i fjor høst. 

Snart åpning: IKEA på Leangen har bygd et nytt lager på 4943 m2. Varehussjef Randi Schjetne fotografert da byggearbeidene startet i fjor høst. 

På forsiden nå