2. juledag søkte nærmere 40 personer etter 23-åringen som nå har vært savnet i én uke. Mannen bodde på hybel på Kyrksæterøra og det er søkt på på land, i vannet og fra lufta med helikopter etter mannen som opprinnelig er fra Eritrea.

Privat leteaksjon

Han har ikke slekt i Norge, men det er igangsatt varsling av pårørende i Eritrea.

Politiet, som har hatt hjelp fra Røde Kors hjelpekorps, Sivilforsvaret og dykkere fra brann- og redningstjenesten, har foreløpig avsluttet søket. Det siste organiserte søket fra dem ble avsluttet lille julaften. Heller ikke et søk i privat regi 2. juledag ga funn.

Les også: Søkte med helikopter etter savnet 23-åring i Hemne

Vurderer nye søk

- Vi har søkt ut fra de opplysningene vi sitter inne med. Nå jobber vi videre med etterretning for å se om vi kan finne ut mer om bevegelsene til den savnede. Vi har fått inn en del tips, men de fleste har vist seg å være opplysninger om andre personer enn den savnede, sier lensmann i Hemne og Snillfjord Anette Ertvåg.

Les også: Trapper ned leteaksjon for kvelden

Torsdag vil politiet vurdere om de skal sette igang nye søk. Snøfallet de siste dagene gjør søk på land vanskelig. Sannsynligvis vil nye søk i første rekke skje i vannet.

Det er blitt søkt i begge elvene på Kyrksæterøra Haugaelva og Søa, som renner gjennom sentrum og ut i Hemnfjorden. I Haugaelva er det også søkt ved badeplassen Haugafossen.

Det er søkt i og ved begge elevene som renner gjennom sentrum av Kyrksæterøra.

Les også: Etterlyser vitner: Savnet mann kan ha blitt filmet

Ønsker tips

Politiet har fått opplyst at mannen på torsdag skulle besøke venner på Frøya, men at han aldri dukket opp der.

Den savnede er 23 år, slank og 1,73 meter høy. Mannen er meldt savnet fra sin hybel på Kyrksæterøra. Siste sikre observasjon skal være i 10-tiden forrige onsdag. Han er elev ved Hemne videregående skole og bosatt på Frøya.

Politiet ber om tips på telefon 02800.

Les også: Politiet ber folk om å sjekke hager og lagringsområder