Leteaksjonen på Kyrksæterøra:

Nytt resltatløst søk etter savnet 23-åring

Fredag lette mannskaper fra politi, Røde Kors og Sivilforsvaret igjen etter den savnet 23-åring på Kyrksæterøra.

Politiet får hjelp av Røde Kors og Sivilforsvaret når de i dag går i gang med nytt søk etter den savnede 23-åringen på Kyrksæterøra. Dette bildet er fra leteaksjonen de første dagene etter at mannen ble meldt savnet.  Foto: John H. Myrhaug/Avisa Sør-Trøndelag

Saken oppdateres.

Siste sikre observasjon av mannen var i 10-tiden 20. desember. Leteaksjonen, som startet natt til 21. desember og gjenopptatt i romjulen, har vært resultatløst.

Søket fredag før nyttårshelga startet klokken 09.00 og ble avsluttet like etter klokken 16.00, da mørket falt på. Om lag 50 personer hadde da deltatt og i hovedsak lett i sentrumsnære skogsområder på Kyrksæterøra i Hemne.

Les også: Søkte med helikopter etter savnet 23-åring i Hemne

- Antatt omkommet

- Vi leter nå etter en antatt omkommet person og vil sjekke ut områder hvor det er stor ferdsel blant annet av barn. Søket foregår i områder ved fotballbaner, skoler og barnehager nært sentrum og områder som er mye benyttet av folk i fritiden, sa Gjermund Bjørkøy ved Hemne og Snillfjord lensmannskontor fredag formiddag.

Han opplyser at det kom en del snø på Kyrksæterøra 2. juledag. Det gjør søket noe mer krevende.

- I skogen er søket lettere da det ikke har lagt seg like mye snø på bakken der, sa Bjørkøy.

2. juledag søkte nærmere 40 personer etter 23-åringen. Uten resultat. I dagene som har gått har politiet gjennomgått de opplysningene de sitter inne med for å se på aktuelle områder for nytt søk.

Den savnede har ikke slekt i Norge, men det er igangsatt varsling av pårørende i Eritrea.

Les også: Trapper ned leteaksjon for kvelden

Har fått en del tips

Politiet, som har hatt hjelp fra Røde Kors Hjelpekorps, Sivilforsvaret og dykkere fra brann- og redningstjenesten, avsluttet sine forrige søk lille julaften.

Det er søkt på på land, i vannet og fra lufta med helikopter etter mannen. Det er blitt søkt i begge elvene på Kyrksæterøra Haugaelva og Søa, som renner gjennom sentrum og ut i Hemnfjorden. I Haugaelva er det også søkt ved badeplassen Haugafossen.

- Vi har søkt ut fra de opplysningene vi sitter inne med. Nå jobber vi videre med etterretning for å se om vi kan finne ut mer om bevegelsene til den savnede. Vi har fått inn en del tips, men de fleste har vist seg å være opplysninger om andre personer enn den savnede, sa lensmann i Hemne og Snillfjord, Anette Ertvåg, til Adresseavisen onsdag i romjulen.

Etter avsluttet søk fredag, er det ikke planlagt å gjenoppta letingen.

- Nå avventer vi til det dukker opp nye søksområder, sier operasjonsleder Ann Kristin Øie ved Trøndelag politidistrikt.

Ønsker tips

Politiet har fått opplyst at mannen på torsdag 21. desember skulle besøke venner på Frøya, men at han aldri dukket opp der.

Den savnede er 23 år, slank og 1,73 meter høy. Mannen er meldt savnet fra sin hybel på Kyrksæterøra. Siste sikre observasjon skal være gjort på hybelen i 10-tiden onsdag 20. desember. 23-åringen er elev ved Hemne videregående skole, men bosatt på Frøya.

Politiet ber om tips på telefon 02800.

Les også: Politiet ber folk om å sjekke hager og lagringsområder


Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå