Det bekrefter kvinnens advokat, Ole Andreas Thrana, til Adresseavisen sent onsdag kveld.

– De er på vei hjem, hele gjengen. Jeg har snakket med henne og hatt kontakt på tekstmelding, sier Thrana.

Les også: UD bekrefter pågripelsen av trøndersk tobarnsmor i Malaysia

Ifølge advokaten er en representant fra barnevernet og politiet med på reisen. Kvinnen er siktet for grov omsorgsunndragelse etter at hun tok med seg sine to barn til Malaysia vinteren 2016. Torsdag forrige uke ble kvinnen pågrepet av lokale myndigheter i Malaysia. Barnas far og det norske sikkerhetsselskapet Pro Risk skal ha bidratt til arrestasjonen ved å gi lokale myndigheter tips om hvor tobarnsmoren befant seg.

Håper politiet tar hensyn til barna

Thrana vet ikke om kvinnen vil bli arrestert ved ankomst til Norge.

– Det er ubehagelig for henne med siktelsen, og det er to barn midt oppi det her. Jeg legger til grunn at politiet tar hensyn til det i håndteringen av dette når de kommer til Norge, sier Thrana.

Han sier han regner med å fortsette som kvinnens advokat i tiden fremover.

– Hennes ønske har hele tiden vært, og er fortsatt, å være sammen med barna sine. Nå var det ikke lenger noe alternativ å være der nede. Da er alternativet å være her og da får hun gjøre det beste ut av det, sier Thrana.

Søkte poltisk asyl

Mandag ble det kjent at kvinnen hadde søkt politisk asyl i Malaysia, og at hun hadde fått en lokal advokat. Men prosessen ble åpenbart raskt stoppet, uten at Thrana vet hva det skyldes.

– Jeg har ingen befatning med det. Men vi har jobbet på spreng med å oversette dokumenter de siste dagene, forteller han.

LES OGSÅ: Uklar situasjon for de bortførte barna

Utenriksdepartementet ønsket ikke å kommentere saken da Adresseavisen tok kontakt sent onsdag kveld.

Far fortsatt i Malaysia

Martin Vaage i Pro Risk forteller at han har «sikre myndighetskilder» på at barna er på vei til Norge onsdag. Barnas far, som ikke har omsorgsrett, har oppholdt seg i Malaysia sammen med privatetterforsker Carl Petter Endresen de siste ukene. Ifølge advokatfullmektig Lars Mathias Undheim i advokatfirmaet Furuholmen Dietrichson har han ønsket å være til stede for å støtte arbeidet og bidra til å sikre barnas beste.

Barnefaren er fortsatt i Malaysia, men prøver å komme seg hjem i løpet av uka, opplyser Martin Vaage.

Les også: Trondheimsmor rømte fra barnevernet

Les også: Mener norske myndigheter svikter trondheimsbarna som er bortført