Sjåfører mistenkte dieseltyveri - sperret inn utenlandsk sjåfør

Sju-åtte lastebilsjåfører tok loven i egne hender i nattemørket i går kveld.

Politiet sendte patrulje til stedet etter at lastebilsjåfører hadde tatt loven i egne hender. Nå er en utenlandsk sjåfør mistenkt for dieseltyveri.  

Saken oppdateres.

Det var ved 23-tiden i går kveld at en gruppe bestående av sju til åtte lastebilsjåfører slo til.

De mistenkte at en utenlandsk vogntogsjåfør hadde fått fylt tanken med 1600 liter diesel fra omreisende dieseltyver. Dermed sperret de inn vogntoget til sjåføren med blant annet containere da han lastet av vogntoget på industriområdet i Oppdal.

Etter dette varslet de politiet, opplyser Knut Bjerkaker, som var én av sjåførene bak aksjonen.

Politiet var derimot på Røros og valgte ikke å prioritere saken, ifølge Bjerkaker.

- Når ingen tar tak i dette, må vi ta saken i egne hender, sier han.

- Organsiert kriminalitet

Ifølge Åge Widmen, som sitter i styret for Norsk Lastebileierforbund i Hedmark og Oppland er dette et større problem.

- Først stjeler de diesel fra våre biler, så fyller de på sine egne biler som dermed kan kjøre enda billigere på norske veier og konkurrere oss ut. Det er uholdbart. Dette er organisert kriminalitet, som politiet må ta på alvor, sier han.

Han var på stedet mandag morgen for å gi sine kolleger moralsk støtte.

Sjåfør avhøres

Politiet i Oppdal sendte patrulje til stedet mandag morgen, der vogntoget fortsatt sto sperret inn. De tok med seg den polske sjåføren inn til lensmannskontoret for avhør.

- Vi har kontroll på situasjonen og har opprettet en sak, der vi mistenker vedkommende som ble sperret inn for dieseltyveri, sier lensmann i Oppdal, Finn Skårsmoen.

- Hva tenker du om at de tok loven i egne hender?

- Det er noe vi får ta i ettertid, sier Skårsmoen.

Var vitne

Bakgrunnen for saken er at lastebileier Knut Bjerkaker, som eier seks vogntog, selv var vitne til at en hvit litauisk-registrert kassebil sto parkert tett inntil den aktuelle vogntoget på industriområdet i Oppdal lørdag kveld.

- Kassebilen kom med diesel og fylte den på tanken til semitraileren. Jeg ringte umiddelbart til politiet, sier Bjerkaker.

En politibetjent kom til stedet og observerte at fire menn holdt på med dieselfylling. Politiet tok registreringsnummeret på kassebilen. De avslørte at samme bil er mistenkt for å være involvert i dieseltyveri også tidligere, skriver opp.no.  

Kassebilen forlot stedet raskt, og klokka 21.46 mottok politiet melding fra et par på spasertur i sentrum om at en hvit kassebil hadde kjørt så fort over en fartshump at bakdøra hadde åpnet seg.

Da ramlet dieselkanner og utstyr for å tappe diesel ut av bilen, men bilen kom seg unna.

Container foran og lastebilhenger bak. Den polske sjåføren hadde ikke mulighet til å komme seg unna lastebilsjåførene som tok loven i egne hender mandag morgen i Oppdal.  
        
            (Foto: Ludvig Killingberg jr.)

Container foran og lastebilhenger bak. Den polske sjåføren hadde ikke mulighet til å komme seg unna lastebilsjåførene som tok loven i egne hender mandag morgen i Oppdal.   Foto: Ludvig Killingberg jr.

På forsiden nå