I kø for å kjøpe en smak av jagerfly

Pepperkaker formet som F35-jagerfly er blitt en julehit.

Bibliotekar Anette Hoøen viser frem årets julegave på Ørlandet. 

Saken oppdateres.

- Folk står i kø foran skranken i Ørland kultursenter for å sikre seg en pepperkakeform av F35-jagerfly. Julepåfunnet har tatt helt av, forteller infokonsulent og idémaker Hanne Tøfte i Ørland kommune.

Fikk ideen fra en torsk

Ideen om å lage en pepperkakeform som det nye jagerflyet fikk Tøfte fra Norges Råfisklag. De hadde laget en tilsvarende formet som en torsk.

- Jeg synes ideen var artig og tenkte hvorfor ikke lage noe litt artig i en travel førjulstid. Vi måtte selvfølgelig lage et med jagerflymotiv, men jeg hadde likevel ikke trodd at det skulle bli så vellykket.

Les også: Vis oss ditt pepperkakehus

Kommunen er nedringt av folk i Forsvaret i hele landet som vil bestille pepperkakeformen. Kampflyprosjektet på Kjeller har allerede bestilt 65 former til sine ansatte. På den ene siden av formen er det gravert inn Ørland kommune og på den andre F35 Lightning II.

Bestilte tusen former

- Jeg sjekket litt for å finne ut hvem som lagde slike former. Vi fikk til slutt napp på en pepperkakeform-fabrikk i Sverige. Vi var litt feige og bestilte «bare» tusen former. Kanskje må vi bestille et 2. opplag også, smiler Tøfte.

Les også: Norske F35 blir billigere

Hun garanterer at pepperkakeformen fungerer helt utmerket. I helgen prøvde elever i matgruppen ut formene og solgte pepperkakene på julemessa etterpå. De var flotte. Prisen er 25 kroner stykk, men Tøfte tror ikke salget vil bli noen gullgruve.

«Hemmelig» form

- Men har du sørget for tillatelse til å kopiere den «strengt hemmelige» F35-jagerflyet?

- Nei, men jeg tenkte på det i helga at kanskje har flyfabrikken enerett på formen. Jeg tror likevel de ser på dette som en artig ting, sier Hanne Tøfte.

 
Formen er umiskjennelig en F35 og den er gravert med Ørland kommune og F35 

Formen er umiskjennelig en F35 og den er gravert med Ørland kommune og F35 

Elever ved Kulmat i regi av kulturskolen testet ut formene på fredag. 

Elever ved Kulmat i regi av kulturskolen testet ut formene på fredag. 

Bibliotekar Anette Hoøen sender ut pepperkakeformer av F35 så raskt hun kan. 

Bibliotekar Anette Hoøen sender ut pepperkakeformer av F35 så raskt hun kan. 

På forsiden nå