I anledning Friluftslivets år 2015, som offisielt åpnes 13. januar, ble klima- og miljøminister Tine Sundtoft utfordret av Norsk Friluftsliv til å sove ute i naturen natt til 14.januar. Ministeren tok utfordringen på strak arm, og sendte den likegodt videre til alle landets ordførere.

LES OGSÅ: - Kom deg opp av sofaen!

- Flott tiltak

Og ordførerne lot ikke vente på seg. Tirsdag kveld var 96 av landets ordførere påmeldt, deriblant Åfjord-ordfører Vibeke Stjern.

- Det er et flott tiltak av Norsk Friluftsliv, og jeg håper alle hiver seg med. Det er viktig at alle ser gleden av å være ute i naturen. Jeg gleder meg, sier Stjern.

Følg adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Instagram her

Med speiderne

Hun skal overnatte sammen med speiderne i kommunen, men det er foreløpig ikke bestemt hvor. Selv er hun glad i friluftsliv, og ser på det som én av grunnene til at hun flyttet hjem igjen i voksen alder.

- Her har du både havet, viddene og fjellet i nærheten. Perfekt, sier hun.

På lista står det 13 midtnorske ordførere, og dermed er det mange som ikke har tatt utfordringen. Men Stjern vil ikke utfordre sine kolleger. I stedet utfordrer hun alle til å komme seg ut.

Oppdagelsesløype

- Det er opp til hver enkelt ordfører, og det kan være flere årsaker til at det ikke passer med overnattingstur akkurat det døgnet. Men det er viktig at så mange som mulig, ordfører eller ei, blir med. Å bruke naturen er viktig, sier hun.

I Trondheim vil Friluftslivets år 2015 markeres på Torvet på ettermiddagen den 13.januar. Da skal blant andre Rasmus Rohde sørge for musikken, Kirkens Bymisjon deler ut varm suppe, og det vil bli en fem kilometers opplevelsesløype langs Nidelva og Trondheimsfjorden.

13 fra Midt-Norge

Her er de midtnorske ordførerne som har sagt ja til en natt utendørs.

Ogne Undertun, Bjugn

Ola Rognskog, Halsa

Ståle Vaag, Hemne

Hege Nordheim-Viken, Høylandet

Ida Stuberg, Inderøy

Robert Svarva, Levanger

Jarle Martin Gundersen, Klæbu

Jorid Oliv Jagtøyen, Melhus

Jørn Nordmeland, Osen

Ove Vollan, Rissa

Bjørn Arild Gram, Steinkjer

Lilly Gunn Nyheim, Surnadal

Vibeke Stjern, Åfjord

Resten av lista finner du her