8000 mistet strømmen

Rundt 8000 strømkunder i Trøndelag mistet strømmen under «Ole»s herjinger.

Sikten var dårlig under uværet lørdag. Dette bildet er fra Malvik.  Foto: Leserbilde

Saken oppdateres.

Like før kloken 15 søndag ettermiddag melder Trønder Energi at kun sju husstander i Roan mangler strøm. De må belage seg på å vente til mandag.

- Vi må bytte en transformator, noe vi ikke får gjort før i morgen. De berørte kundene har fått informasjon, sier kommunikasjonsrådgiver Tore Wuttudal i Trønder Energi.

Hele fylket berørt

Totalt mistet 6600 strømkunder i Sør-Trøndelag og rundt 1200 i nordfylket strømmen da «Ole» raste i fylket.

- Hvilke områder ble hardest rammet i Sør-Trøndelag?

- Vi har hatt noen små utfall i hele fylket. Ikke bare ved kysten, men også inn i landet. Det har vært mange ulike feil. Vinden har blant annet ført til trefall, saltbelegg og jordslutninger, sier Wuttudal.

- Gikk det verre eller bedre enn forventet?

- Vi forberedte oss på det verste. I og med at dette var karakterisert som et ekstremvær så tror jeg det kunne gått verre.

På Hitra mistet 182 husstander strømmen søndag formiddag, på grunn av et brudd på linja. Ved 14.40-tiden var dette ordnet.

- Et mildt ekstremvær

Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE) melder søndag morgen at 1200 kunder har fått strømmen tilbake. Det er lavere tall enn da «Hilde» og «Ivar» herjet i 2013.

- Da mistet mellom 20- og 30 000 strømmen i Nord-Trøndelag. Sammenlignet med dem var dette et mildt ekstremvær. Dette ble ikke så ille som forventet, sier kommunikasjonsrådgiver Erik Dahl i NTE.

Per nå er det kun to kunder uten strøm. I natt har NTE arbeidet med å rette opp feil i høyspentnettet, men varsler om at det kan være lokale feil i lavspentnettet. Strømkunder kan inn feilmeldinger på 07402.

På forsiden nå