Rekordsøkning ved «NTNU-Ålesund»

Høgskolen i Ålesund slår alle tidligere rekorder med årets søkertall. Nesten 15 prosent økning er mer enn dobbelt så mye som landsgjennomsnittet.

Opp: Høgskolen i Ålesund opplever en kraftig vekst. 

Saken oppdateres.

Til sammen har 1317 søkt Høgskolen i Ålesund som førsteprioritet. Dette er en stor økning fra fjoråret, som også var et godt år. Fra 1. januar 2016 blir Høgskolen i Ålesund fusjonert med NTNU, Hist og Høgskolen i Gjøvik.

– Dette er fantastiske tall, sier rektor Marianne Synnes.

Les også: NTNU kåret til Norges beste

Bred økning

Ved Høgskolen i Ålesund er økningen stor ved flere av ingeniørstudiene. Det er også gode tall for sykepleie- og bioingeniørutdanningene og alle maritime utdanninger rekrutterte godt i 2015. Søkingen til masterutdanninger ligger på samme nivå som i fjor på de fleste studier, med noe økning på enkelte studier.

Les også: Røe Isaksen skryter av NTNU-fusjonen

Godt synlig

– Høgskolen har jobbet målrettet med bedre synlighet. Det er vanskelig å si noe om det vi ser nå er en NTNU-effekt. Realfag øker mest, og helsefag øker også kraftig, mens teknologi har en mer moderat vekst. Hvis de flinkeste takker ja, ligger det an til at karakternivået vil heves, sier Marianne Synnes.

Rektoren har tro på at fusjonen med NTNU, Hist, Høgskolen i Gjøvik kommer til å bidra til den positive utviklingen for Høgskolen i Ålesund - hvis fusjonsprosessen og integrasjonen blir vellykket.

Les også: De ansatte ved NTNU er delt

Kraftig medvind: Rektor Marianne Synnes ved Høgskolen i Ålesund er storfornøyd med søkertallene, men usikker på i hvilken grad det kan være en NTNU-effekt. 

Kraftig medvind: Rektor Marianne Synnes ved Høgskolen i Ålesund er storfornøyd med søkertallene, men usikker på i hvilken grad det kan være en NTNU-effekt. 

På forsiden nå