Bilen full av øl, brennevin og røyk

Tollere reagerte da det luktet øl av en varebil.

Saken oppdateres.

- Varebilen stod parkert ved en bensinstasjon på Innset. Det rant øl av den, sier Bjørn Arild Sørli, kontorsjef ved Tollvesenet i Trondheim.

Det var mandag denne uken Tollvesenet dro til Rennebu for å jakte smuglervarer. Årsaken var tips om at det skulle være flere polske biler på vei nordover, lastet med smuglervarer.

- De dukket ikke opp, men vi gjorde to andre store beslag, sier Sørli.

Sjåføren borte

Tollerne fattet mistanke til varebilen på riksvei 3, like sør for Innset, fordi den hadde falske skilt. De opprettet en stopp-post på Berkåk, men dit kom aldri bilen.

Isteden fant tollerne varebilen, en Volkswagen, parkert utenfor en bensinstasjon på Innset.

Siden de både kjente eimen av øl og så at det rant øl fra lasterommet, bad de om bistand fra Oppdal lensmannskontor.

Da de åpnet bilen, viste det seg at den var full av smuglervarer: 5952 ølbokser med i alt 2976 liter øl, 240 liter brennevin og 18 000 sigaretter var pakket inn i svarte plastsekker.

Sjåføren var imidlertid forduftet.

- Bilen er tyskregistrert, men vi har foreløpig ikke sporet eieren. Men vi har tatt beslag i bilen og smuglervarene, sier Sørli.

Hadde sjåføren betalt toll for varene, ville det tilført 327 000 kroner til statskassen.

Nektet å stoppe

Like før de kom over varebilen, gjorde de samme tollerne et annet solid beslag i en Volvo på Berkåk.

- Vi fattet mistanke til bilen, fordi den så ut som den var veldig tungt lastet. Vi oppdaget også at den hadde falske skilt, sier Sørli.

Sjåføren nektet imidlertid å stoppe, og stakk av fra tollerne. Senere fant tollerne bilen hensatt i Berkåk sentrum. Der var også sjåføren, en 27 år gammel mann fra Polen.

Fengsel

Inne i bilen fant tollerne 1259 liter alkohol og 11 000 sigaretter. Dette utgjør 143 000 kroner i unndratte avgifter til statskassen, skriver tollvesenet i en pressemelding.

Sjåføren ble pågrepet, og er allerede dømt til 21 dagers fengsel i tilegg til inndragning av varer og bil. Mannen har godtatt dommen.

- Det er sjelden vi gjør to så store beslag på samme dag. Vi har en mistanke om at det er en sammenheng mellom disse to bilene, sier Sørli.

Han tror at bilene kan ha kommet over grensen nord i Hedmark, hvor det er flere veier som fører over grensen fra Sverige.

Tollvesenet vet ikke hvor smuglervarene skulle, og hvem som var mottakeren.

Tollvesenet har denne uken beslaglagt nærmere 4500 liter alkohol og 29 000 sigaretter. 
        
            (Foto: Tollvesnet)

Tollvesenet har denne uken beslaglagt nærmere 4500 liter alkohol og 29 000 sigaretter.  Foto: Tollvesnet

På forsiden nå