Investerer 120 millioner på Fosen

Trønderenergi med stor investering i vindkraftutbygging i Roan kommune.

Utbyggingen av vindmøller på Fosen er ett av de største industriprosjektene noen gang i Trøndelag.   Foto: Mariann Dybdahl

Saken oppdateres.

Utbyggingen av Skomakerfjellet vindkraftverk har en ramme på 120 millioner kroner.

LES OGSÅ: Kan bli Norges største vindpark (krever innlogging)

- Regjeringens tilpasning til svenske regler har helt klart bidratt til å gjøre dette prosjektet mer lønnsomt for oss. I tillegg utnytter vi eksisterende infrastruktur som vil redusere investeringskostnaden og begrense inngrep i naturen, sier energidirektør Tormod Eggan i en pressemelding fredag kveld.

Vindkraftverk i Roan vil produsere energi som tilsvarer det dobbelte av kommunens forbruk.

600 millioner

I midten av februar ble det kjent at regjeringen imøtekommer ønsket fra vindkraftbransjen, og foreslår å delvis utjevne skatteforskjellene for vindkraftanlegg i Norge og Sverige. I forslaget som nå sendes på høring blir det foreslått endrede avskrivningsregler, noe som i praksis vil bety en skattelette på 600 millioner kroner over fem år, ifølge regjeringspartiene.

- Dette er fantastiske nyheter for Fosen, Trøndelag, verdiskapning og grønn energi, sier Linda Hofstad Helleland i Høyre.

LES OGSÅ: Vil gi 600 millioner kroner i skattelette til vindkraft

LES OGSÅ: Fosen Vind AS etablert

Ifølge Trønderenergi vil kraftverket stå ferdig i løpet av 2015. Det skal utnytte veier og nettanlegg som eksisterer i dag, heter det i pressemeldingen. Turbinene på Skomakerfjellet skal leveres av selskapet Vestas Wind Systems.

Stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland (H) og energidirektør Tormod Eggan i Trønderenergi var godt fornøyde da det i februar ble kjent at regjeringen ønsker å utjevne skatteforskjellene for vindkraft i Norge og Sverige. 
        
            (Foto: Kjell A.Olsen)

Stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland (H) og energidirektør Tormod Eggan i Trønderenergi var godt fornøyde da det i februar ble kjent at regjeringen ønsker å utjevne skatteforskjellene for vindkraft i Norge og Sverige.  Foto: Kjell A.Olsen

 
På forsiden nå