- Jeg lurer på hvem som kan gjøre en så grusom handling mot et uskyldig og forsvarsløs dyr, sier katteeier Kristina Løvik Fjeldberg.

Da katten Missy kom hjem til Nardo i Trondheim på mandag oppdaget Fjeldberg at katten var i dårlig forfatning.

- Jeg merket at katten var slapp og ikke seg selv. Jeg koste litt med den og løftet den opp i sengen, sier Fjeldberg.

Hun oppdaget deretter en blodflekk i sengen og fant et sår på katten sin rygg. Et rundt hull på cirka 5 millimeter.

- Først trodde jeg at katten hadde vært i slåsskamp og blitt bitt av en annen katt, sier eieren.

Les også: «Hei, vi har en katt vi vil kvitte oss med»

Omfattende skade

Fjeldberg tok med seg Missy til dyrlegen. Der fant legen ut at katten hadde blitt skutt på med et luftgevær eller en pistol. Hendelsen skal ha skjedd i Nardo-området i Trondheim på mandag.

- Kula hadde gått gjennom ryggen på katten og ned i buken. Tarm og blære var truffet og katten hadde blødninger inne i buken. Pusen hadde tydelig vondt og det var en omfattende skade, sier Fjeldberg.

Missy hadde så store skader at hun måtte avlives.

- Katten var bare tre og et halvt år gammel og hadde hatt mange år igjen å leve hadde det ikke vært for disse grusomme menneskene. Det er flere katter i dette området og dette er meget bekymringsverdig for alle katteeiere at noen kan gå rundt å skyte på kattene, sier Fjeldberg.

Les også: Fjerner falsk NTNU-konto med nakenbilder og mulig dyrevold

Les også: Politiet mener katte- saken er oppklart

Går til anmeldelse

Fjeldberg skal anmelde hendelsen i dag. Både til politiet og Mattilsynet.

- Jeg sitter igjen med et tomrom. Mange mener vel at dette bare er en katt, men det er sårt å miste en så sosial og god katt som hun var. Hun var et familiemedlem og som den dyreelskeren jeg er så gjør det vondt langt inn i hjerterota å vite at hun er borte. Hun vil aldri komme inn katteluka igjen med «hei, her er jeg»- lyden sin, sier dyreelskeren.

Hun forteller at det er tomt uten katten, og at det gjør vondt å vite hvor vondt hun hadde det, det siste døgnet.

- Jeg håper den som har gjort dette blir funnet og straffet. Dette er absolutt ikke greit og jeg skal gjøre alt i min makt for å finne personen som har gjort denne grusomme handlingen. Jeg er sint og fortvilet.

I området hvor Missy ble skutt, er det flere katter. Fjeldberg er bekymret for de andre kattene i nabolaget.

- Jeg er redd for at dette skal skje igjen. Tørr nesten ikke slippe ut den andre katten vår på grunn av dette, sier Fjeldberg.

Les også: Katten «Perry» tatt av ørn

Se også: Katt flyktet til Sverige

- Bekymringsverdig

Leder Hege Wensell ved Dyrebeskyttelsen Norge i Sør-Trøndelag forteller at det er vanskelig å vite hvor ofte dette skjer da de ikke nødvendigvis får vite om alle sakene. Men de har vært borte i lignende saker tidligere.

- Vi har i senere år anmeldt tre ulike saker hvor katter har blitt skutt og skadet. I to av sakene måtte kattene avlives. Begge kattene hadde da gått med store skader i land tid. Alle tre sakene ble dessverre henlagt av politiet forholdsvis raskt, sier Wensell.

Et luftvåpen kan gi store skader på både mennesker og dyr, og kan forårsake store lidelser.

- Det er bekymringsverdig at noen er tilbøyelig til å bruke våpenet på uskyldige vesener på denne måten, sier Wensell.

Hun mener at slike hendelser er uakseptable og bør anmeldes.

- Det er viktig at publikum bidrar i slike saker og kommer med tips til politiet som kanskje kan bidra til en oppklaring. Men den nyopprettede dyrekrimgruppen i politiet i Sør-Trøndelag så regner vi med at denne type saker blir tatt på største alvor i tiden fremover, sier Wensell.

Kristina Løvik Fjeldberg vil savne katten sin Missy. Foto: Privat