Masseoppsigelser i Reinertsen

Ga de ansatte den tunge beskjeden tirsdag.

Saken oppdateres.

- Det dreier seg om mellom 350 og 400 oppsigelser. Prosessen er allerede i gang, men de ansatte får ikke vite hvem som blir oppsagt før i juni, sier Nito-tillitsvalgt, Kåre Walseng til adressa.no.

I dag innkalte Reinertsen AS til allmøte, og ga de ansatte de dårlige nyhetene.

– Vi hadde håpet at aktiviteten skulle ta seg opp, slik at vi kunne ta de ansatte tilbake på jobb. Men slik situasjonen har utviklet seg har vi i dag måttet informere om at vi mest sannsynlig vil måtte gå til oppsigelser, sier Geir Suul, direktør for forretningsutvikling i Reinertsen-konsernet til Sysla.

Flesteparten av de som blir berørt er ingeniører som jobber i Bergen og Trondheim.

LES MER: Reinertsen sier opp 130 offshorearbeidere

LES MER: Ken Ronny Fiskum mistet jobben

Dårlig stemning

Av en stab på til sammen 2700 ansatte ble over 400 uten arbeidsoppgaver ved Reinertsen i vinter. Først ble 200 ingeniører permittert før jul. Da ble også 130 oljearbeidere oppsagt. I mars ble ytterligere 85 ansatte i Trondheim permittert, i tillegg til 60 ingeniører i Bergen.

De første som ble permittert skulle ha vært tilbake i jobb i juni, men nå er alt usikkert.

- Stemningen er ikke god blant de ansatte. De risikerer jo å miste jobben. Men det er lite vi kan gjøre med dette. Markedet har blitt borte for oss, sier Walseng.

Han legger til at det ikke kommer til å bli flere oppsigelser enn permitteringer.

- Bedriften mener de har kommet ned på et nivå av antall ansatte som de er fornøyde med, sier Walseng.

Årsaken til kuttene er manglende oppdrag fra oljeselskapene som Reinertsen leverer tjenester til, noe som igjen skyldes lav oljepris. Det er særlig innenfor modifikasjon og vedlikehold at ordrene er uteblitt.

LES MER: Reinertsen hanket inn etterlengtet kontrakt

- Mister kompetanse

Det er ikke nødvendigvis de som allerede er permittert som blir oppsagt. Oppsigelser styres av andre lovverk enn permitteringer, og legger stor vekt på ansiennitet. Det er denne utvelgelsesprosessen Reinertsen nå er i gang med.

- Folk har skjønt at oppsigelsene kom, men det er likevel tungt for de ansatte. Bransjen kommer til å miste veldig mye kompetanse. Ingeniørgruppene er ressurssterke og de kommer ikke til å vente lenge med å søke seg nye jobber, og da forsvinner de helt fra bransjen, sier Walseng.

Reinertsen AS leverer alt fra prosjektutvikling til utførelse, installasjon og drift. Selskapet har kontorer i Trondheim, Orkanger, Tjeldbergodden, Oslo, Bergen, Bodø, Hammerfest, Kongsberg, Stockholm, Gøteborg, Stenungsund, Malmø, Luleå, Murmansk og Szczecin.

Tøft i oljebransjen: Før jul ble 200 permittert og 130 oppsagt hos Reinertsen. I dag måtte direktør for forretningsutvikling Geir Suul opplyse i et allmøte at mellom 350 og 400 ansatte blir oppsagt. 
        
            (Foto: Christine Schefte)

Tøft i oljebransjen: Før jul ble 200 permittert og 130 oppsagt hos Reinertsen. I dag måtte direktør for forretningsutvikling Geir Suul opplyse i et allmøte at mellom 350 og 400 ansatte blir oppsagt.  Foto: Christine Schefte

På forsiden nå