I forrige uke ble en katt funnet og fraktet til dyrlege i Orkanger. Begge bakbeina var stripset sammen, og stripsen var såpass stram at den hadde gnagd seg gjennom hud og muskler. Katten var ikke til å redde, og måtte avlives.

- Vi måtte legge den i narkose for å ta av stripsen. Skadene var såpass store at det var ikke noe alternativ. På grunn av mangel på blodgjennomstrømning var ikke beina til å redde. En katt kan amputere én fot, men ikke to, sa veterinær Øystein Hynne til adressa.no.

Les saken her: - Stripsen hadde gnagd seg inn til beinet

- En grov sak

Dyrevernalliansen reagerer kraftig på saken, og utlover nå en dusør på 5000 kroner for tips som kan føre til at saken blir oppklart.

- Dette er en grov sak. Nå håper vi at publikum som vet noe melder fra til oss, sier informasjonsrådgiver Kaja Ringnes Efskind i Dyrevernalliansen i en pressemelding.

Dyrevernalliansen mener, som veterinæren, at det er mennesker som har gjort dette for å plage katten.

Les også: Prins (3) hadde store sår over hele kroppen

Katter spesielt utsatt

– For den stakkars katten innebar det mest sannsynlig over en uke med grusomme lidelser, sier Efskind, som legger til at katter er spesielt utsatt for mishandling ettersom de er tillitsfulle og lett kommer bort til mennesker for å få kos.

– Dessverre skjer det for ofte at katter får alt annet enn kos. Det gjør vondt å se en katt så forrådt og ondsinnet behandlet som dette.

Dyrevernalliansens dusørfond ble opprettet for å bidra til at flere dyremishandlingssaker kan bli oppklart. Dyremishandling ender ifølge Efskind sjelden med tiltale. Maksimumsstraffen for brudd på dyrevelferdsloven er tre års fengsel.

Tips i saken kan sendes til: publikum@dyrevern.no. Alle seriøse tips som kommer inn, vil bli gitt videre til politiet, og man kan tipse anonymt.

Katten ble funnet med strips rundt bakføttene. Foto: privat