Det opplyser Sør-Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Den siktede ble pågrepet på bakgrunn av de eksisterende sakene hvor flere menn er siktet for lignende forhold, går det videre frem av pressemeldingen signert Roy Hoøen, etterforskningsleder ved Fosen lensmannsdistrikt.

Pågripelsen skjedde i et annet politidistrikt i slutten av forrige uke. Hvilket politidistrikt ønsker ikke etterforskningslederen å kommentere foreløpig.

- Kan det komme flere pågripelser?

- Vi jobber nå videre med analyser av beslag. Det er sannsynlig at det vil komme flere pågripelser, opplyser Hoøen til adressa.no.

LES OGSÅ: Siktede drev chatting med grov ordbruk (pluss sak)

Millioner av bilder

Adresseavisen skrev i forrige uke om 48-åringen fra Fosen som i april ble pågrepet av mannskap fra Fosen lensmannsdistrikt. Saken kom fra Kripos og dreide seg blant annet om chatting på internett, ifølge politiet. Etterforskerne ransaket hos mannen og gjorde et gigantbeslag av overgrepsbilder og filmer. Politiet i Sør-Trøndelag karakteriserer saken som den største overgrepsbildesaken de noen gang har hatt. Det skal være snakk om millioner av bilder og tusenvis av filmer.

Etter at 48-åringen var pågrepet startet politiet etterforskningen. Noen uker senere slo de til mot en 27-åring i Trondheim, før de igjen pågrep tre menn i Trondheim onsdag i forrige uke - alle siktet etter straffelovens paragraf 204a for å ha mottatt, delt og regelmessig ha gjort seg kjent med straffbart overgrepsmateriale.

- Krevende arbeid

De tre mennene (38, 39 og 50) ble i Sør-Trøndelag tingrett varetektsfengslet i to uker. Fellesnevneren for alle er at de har drevet chatting med andre personer som politiet etterforsker.

«Den taktiske og tekniske etterforskningen fortsetter denne uken med nye avhør av siktede og vitner. De tekniske undersøkelsene blir videreført, og forventes å fortsette i lang tid framover. Det er et stort og krevende arbeid å gjennomgå alle beslagene», skriver politiet i Sør-Trøndelag videre i pressemeldingen.