Tapte veddemål – nå sykler Tina fra Trondheim til Molde

Slik går det når du tror Manchester United vinner ligaen.

Her er Tina Wulf klar for turen som skal ta henne fra Trondheim til Molde.  Foto: Christine Schefte

Saken oppdateres.

- Jeg var litt bråkjekk, men det blir artig det her, sier Tina Wulf få timer før hun legger ut på den 22 mil lange sykkelturen fra Trondheim til Molde.

LES OGSÅ: Folk trener og mosjonerer mer enn før

LES OGSÅ: - Rune er en ekte supermainn

Tipset falt tidlig i grus

Wulf har flere sesonger bak seg i Trondheims-Ørn, og har blant annet jobbet i Viasat og TV-adressa. Nå er hun kaptein på Vålerengas damelag, jobber i klubben og er programleder i Tippemagasinet. 

Men tross sine kvaliteter på fotballbanen, var det ikke akkurat kvalitet over det som sørget for at hun nå må sykle 22 mil. For snaue 11 måneder siden sa hun nemlig at hun skulle sykle Trondheim-Molde hvis ikke Manchester United vant Premier League.

Det tipset falt nærmest i grus allerede i oktober.

- Jeg så laget vant en eller annen turnering før sesongen. Selv om jeg ikke var klokkeklar på seriegull ville jeg gjerne lage litt oppstyr, og oppleve noe crazy og noe som er utenfor min komfortsone. Jeg ville også ha en grunn til å gjøre det, og ikke bare si "en dag skal jeg sykle den strekningen". Det skjer i morgen, og nå er det ingen vei tilbake, sier Wulf til adressa.no mandag ettermiddag.

LES OGSÅ: Broren reddet livet til Wenche (40). Nå løper de New York Marathon sammen

Kjøpte sykkelsko mandag

- Hvordan har opppladningen vært?

- Jeg er så lite forberedt at det var først i dag jeg kjøpte sykkelsko. Så i morgen klokka 07.00 er første gang i mitt liv jeg bruker sykkelsko. Jeg burde jo ha startet hardtrening tidligere, men det er blitt to uker med sykkel til jobben. Det er 1,2 mil hver vei. Ellers så kom jeg hjem fra Malaga-ferie i går, så det er ikke blitt mye trening på sykkel akkurat, sier hun.

Men som toppidrettsutøver er det ingen tvil om at kondisjonen er på plass. Det hun derimot er spent på er hvordan kroppen og hodet påvirkes underveis.

Målet er 15 timer

- Det kan bli interessant, men jeg er sta da. Veldig sta. Selv om jeg er godt fotballtrent er det noe helt annet med 22 mil på sykkel. Jeg vet det blir vondt i kroppen, og ikke minst i rompa, sier hun.

Klokka 07.00 tirsdag morgen meldes det om sju grader og litt regn. Utover dagen langs ruta er det heller ikke det beste varselet.

- Det er min manager Geir Kamsvåg som har lagt opp ruta. Jeg hadde håp om å starte på City Syd, men slik ble det ikke gitt. Så Okstadbakken kommer fort. Han har lagt inn et skjema som sier at jeg skal være på Vinjeøra klokka 12.00 og Molde 21.30. Det er 13,5 timer. Jeg har et mål om å klare det på 15 timer, sier hun.

Lik adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Instagram

Følgesvenner

- Hvor blir det verste?

- Jeg tror stigningen opp mot Hemnekjølen blir tung. Men det er ikke noe som heter å bryte, hvis det da ikke skjer en ulykke. Jeg ser for meg at det fort kan skje når jeg skal løse ut sykkelskoa, sier Wulf, som mener hun trenger ti dager fotballfri etter turen for å komme seg igjen.

Hun håper flere blir med henne noen kilometer eller mil langs veien, slik at det ikke bare blir henne og følgebilen.

- Flere har sagt ja, men det var før værvarselet viste ni grader og regn, sier hun.

Mer om turen finner du her.

Positiv med sykkelklærne på og klar for 22 mil på sykkel fra Trondheim til Molde. Turen starter tirsdag 07.00. 
        
            (Foto: Skjermdump )

Positiv med sykkelklærne på og klar for 22 mil på sykkel fra Trondheim til Molde. Turen starter tirsdag 07.00.  Foto: Skjermdump

Tina Wulf er mest kjent fra fotballen. Nå sørger en bråkjekk kommentar at hun må sykle fra Trondheim til Molde.  

Tina Wulf er mest kjent fra fotballen. Nå sørger en bråkjekk kommentar at hun må sykle fra Trondheim til Molde.  

På forsiden nå