Etterlyser single menn til fjelltur

Damene står i kø for å delta. Nå søker Turistforeningen single menn.

Saken oppdateres.

- Det er nå en gang slik at menn har en høyere terskel for å melde seg på slike turer, sier Frode Støre Bergrem, leder i Trondhjems turistforening (TT).

Denne helga åpner de betjente hyttene i Sylan og Trollheimen, og samtidig arrangerer turistforeningen singeltreff på Nedalshytta i Sylan. Men blant de påmeldte til turen er det stor overvekt av kvinner. Derfor etterlyser TT single menn i alderen 45 til 55 år.

Kamerater

–To tredeler av de påmeldte er kvinner og en tredel er menn. Når vi arrangerer slike singelturer, prøver vi å få til at det er noenlunde likt med kvinner og menn. Det blir best med litt balanse. Men damene er raskere til å melde seg på, sier Eva Austvik, leder for turavdelingen i TT.

–Hvorfor kommer ikke mennene?

–Vi ser at det er mindre menn også på våre fellesturer. Det er kanskje slik at de heller går med kamerater, sier Austvik.

Les også: Rekordbesøk i fjellheimen

Vil ordne opp selv

TTs leder tror menn kanskje kvier seg litt for å gi seg ut i fjellheimen på en singeltur.

- Det kan være at terskelen hos menn er litt høyere for å flagge at du er singel. Vi er vel der at vi gjerne vil ordne opp selv. Men dette bruker å være trivelige turer, sier Bergrem.

Så langt har TT mottatt 10 påmeldte, men Austvik sier de gjerne tar med seg 20-30 på tur. Hun lover god mat, fine dagsturer og fint fjellvær.

- Det ser ut til å bli en knallhelg i fjellet, sier hun.

- En singeltur kan vel også være en sjekketur?

- Vi har fått noen brudebilder etter slike turer, så noen har funnet hverandre. Men det handler vel like mye om å finne turpartnere som livspartnere, sier Austvik som nå håper flere melder sin interesse til turistforeningen.

Les også: På jakt etter kjæreste? Da kan luefargen kan hjelpe deg

Åpner hyttene

I helga starter også sommersesongen i fjellet når turistforeningen åpner sine betjente hytter. Nedalshytta og Storerikvollen i Sylan kan dermed by på oppredde senger og matservering fra fredag, og det samme kan Gjevilvasshytta, Trollheimshytta og Jøldalshytta i Trollheimen.

Les også: Randi bor og jobber på Gjevilvasshytta

Torsdag kveld er Bergrem med på å frakte inn 10 tonn med matvarer inn til Trollheimshytta. Det skjer med helikopter.


Snø i høyden

- Hvordan er forholdene i fjellet?

- Det er bart og fint der hyttene ligger, men når du kommer over 800 meter, så er det fortsatt snø. Jeg vet noen har prøvd seg på trekanten i Trollheimen, men det var strabasiøst, så det vil jeg ikke anbefale. Det er litt for tidlig å satse på høyfjellsrutene, sier Bergrem.

Han mener likevel det er fullt mulig å få gode fjellopplevelser.

- Det er fine turmuligheter når en holder seg i lavere strøk, sier han.

Bergrem sier det er uvanlig mye snø igjen i fjellet.

- De siste årene har det ikke vært så mye snø på denne tiden. Men hvis vi får litt varme, så kan det skje mye på en uke, sier han.

 
På forsiden nå