Barnet som er identifisert i forbindelse med etterforskningen av overgrepsbilde-saken bor i et annet polidistrikt enn Sør-Trøndelag.

I tillegg har ett barn fra Sør-Trøndelag sittet i dommeravhør torsdag.

Det fortalte politiadvokat Heidi Melø i fengslingsmøtene der en 50-åring og 38-åring fra Trondheim ble fremstilt for forlenget varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett onsdag.

- Dette er en stor pågående etterforskning. Dette har blitt en stor aksjon som flere politidistrikt jobber med, sa Melø i retten.

Varetektsfengsling forlenges

Tingrettsdommer Leif Otto Østerbø besluttet å oppheve referatforbudet på fengslingsmøtene, etter at adressa.no ba retten vurdere dette.

50-åringen og 38-åringen ble varetektsfengslet for to uker siden, og de har i disse to ukene vært under full isolasjon.

Tingrettsdommeren besluttet å fengsle 50-åringen i to nye uker, hvor han også må være under full isolasjon. 38-åringen blir varetektsfengslet i én ny uke, under full isolasjon.

Grovt materiale

Under fengslingsmøtet til 50-åringen argumenterte hans forsvarer med at det ikke ville være forholdsmessig å fengsle hans klient, fordi det i fengslingskjennelsen fra to uker siden gikk frem at klienten ikke burde fengsles i mer enn to uker på grunn av fare for oversoning.

- Med all respekt, den gang visste vi ikke hva materialet i sakskomplekset viser. Vi visste ikke omfang eller grovheten i alt materialet. Det er ikke uforholdsmessig å bli varetektsfengslet når vi har bilder som viser små barn som blir bundet fast i senger og spedbarn som blir penetrert, sa politiadvokaten.

Fantasier

Hun argumenterte også med at politiet jobber med å avdekke om de siktede kan ha forgrepet seg på barn, slik det fremgår at flere av de siktede mennene kan ha hatt fantasier om i noen chattelogger.

I tillegg til 50-åringen og 38-åringen ble en 34-åring fremstilt for varetekt i Sør-Trøndelag tingrett torsdag. Tingretten besluttet å varetektsfengsle 34-åringen i to uker, hvor han skal holdes under full isolasjon.